Clapés: "L'únic que parla lliure a TV3 és Ricard Ustrell"

Ricard Ustrell a 'Planta Baixa'

El locutor líder de les tardes, critica amb contundència la informació que va fer TV3 de les dades d'audiència radiofòniques

Un dels programes de més èxit de la ràdio, el 'Versió a RAC 1' de Toni Clapés ha criticat amb contundència, com TV3 va explicar les audiències radiofòniques que es van fer públiques aquest dimarts. Unes dades que no deixen cap dubte del lideratge indiscutible de RAC1. Ho sap bé el propi Clapés que ha fet un rècord de 318.000 oients i supera de llarg a Catalunya Ràdio i el seu Estat de Gràcia amb Roger de Gràcia que es queda amb només 67.000 oients.

RÀNQUING EMISSORES MÉS ESCOLTADES A CATALUNYA (1a onada 2021)

RAC 1 966.000 oients

CATALUNYA RÀDIO 564.000

SER 347.000

COPE 227.000

ONDA CERO 153.000

Al matí, El Món a RAC 1, és el programa més escoltat de la ràdio i bat el seu rècord històric amb 743.000 oients. Laura Rosel, a 'El Matí de Catalunya Ràdio', en canvi cau als 405.000, perdent 70.000 oients, respecte l'anterior EGM.

Aquest dijous Ricard Ustrell, ha comptat a la seva taula d'anàlisi amb la periodista Agnès Marquès, ex de TV3 i actualment al 'No ho sé' de RAC1 cada vespre. Una presència que Ustrell ha aprofitat per felicitar a l'emissora: "Felicitats pels resultats de l'EGM a tot RAC1, al Basté, al Bundó i al Clapés, que han fet uns resultats extraordinaris".

Un moment que ha estat comentat pel periodista Rocco Steinhäusser al programa de Clapés: "Coneixent com funciona la CCMA, a algú no li haurà sentat bé aquestst tipus de de felicitacions i jo crec que el Toni Clapés sap molt bé per on vaig".

Clapés ha entrat a fons en la qüestió: "Això et demostra la manera de fer i la independència que té Ricard Ustrell, que felicita les audiències tal com han anat. I ara, escoltarem com es va fer aquesta peça de les audiències i com ho va haver de tractar Xavi Coral al 'TN Migdia'. I dic com ho va haver de tractar, perquè dubto molt i sé que ella no ho faria així.

Al 'TN Migdia' de dimarts, Coral va repassar les audiències de Catalunya Ràdio programa a programa, sense detallar la caiguda d'oients i només als darrers segons va fer esment al lideratge de RAC 1. Un fet que no ha agradat a l'emissora del grup Godó: "Molt bé apa, ventilem RAC 1, molt bo aquest gag", ha respost un dels col·laboradors de Clapés.

Steinhäusser ha preguntat a Clapés: "Qui creus que haurà fet aquesta peça?" I Clapés no s'ha mossegat la llengua: "Em consta que en Xavi Coral no la pica i si ho fa, li diuen que ho ha de fer així i a partir d'aquí, si fem aquests misèries, no deixa massa bé i fa pensar malament dels serveis informatius de TV3".

El locutor líder ha revelat la situació que va viure quan va canviar el govern de la Generalitat al 2003: "Quan va arribar el tripartit es van repartit la Corpo i en dono fe perquè jo hi era, se la van repartir com un formatget. I no vaig més enllà, avui ho deixaré aquí". Clapés ha volgut deixar clar la diferència entre presentadors: "El Ricard Ustrell té una llibertat al seu programa i el Coral no la té, perquè és veu obligat a confeccionar la notícia tal com…"

Per últim Clapés ha volgut fer constar el malestar que es viu l'emissora pública: "Si agafem les audiències de RAC 1 i les de Catalunya Ràdio, sé que estan preocupats perquè la cosa no ha anat com s'esperava. Aquesta peça que ha fet el Coral sincerament em grinyola una mica".

ETIQUETES:

Deixa un comentari