El Grup Godó es ven 8tv al propietari de Tevecat

8tv

El múltiplex de TDT que gestionava el grup passa a mans de l'empresari Nicola Pedrazzoli per 10 milions d'euros

El Grup Godó ha fet públic aquest divendres que ha arribat a un acord per traspassar l'empresa que gestiona el canal de televisió 8TV i que té la llicència d'un canal múltiplex de TDT a Catalunya. Els nous propietaris seran l'empresari Nicola Pedrazzoli i l'advocat Borja García-Nieto. L'operació està pendent de l'aprovació del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) i segons Nació Digital l'operació s'ha tancat per uns 10 milions d'euros.

La concessió d'aquest múltiplex va tenir lloc en el darrer govern de Jordi Pujol, l'any 2003. El Grup Godó explica que, després de molts anys d'esforços com l'aposta de '8aldia' amb Josep Cuní, que no va tenir l'èxit esperat, posa fi al seu projecte televisiu.

L'origen de tot plegat comença el 2001, quan el Grup Godó posa en marxa la televisió local de Barcelona City TV. Una cadena en la que van destacar els programes 'Vitamina N' amb Jordi González i Alfons Arús i el seu 'Arucity's

El moment àlgid

Cara a cara Margallo-Junqueras (8tv, 23 de setembre del 2015)

Amb una mitjana de 892.000 espectadors i un 28,2% de quota, el cara a cara entre el ministre espanyol José Manuel García-Margallo i el president d'ERC, Oriol Junqueras, va ser l'espai més vist en la història de 8tv. Era un 23 de setembre de 2015 i estaven convocades unes eleccions al Parlament de Catalunya on Junqueras formava part de la candidatura de Junts pel Sí. Josep Cuní va tocar el seu punt més alt la temporada del 2015 amb una mitjana del 8% i 200.000 espectadors diaris. 'Arucitys' que ara triomfa a La Sexta, feina una quota del 6%.

Pedrazzoli ho torna a intentar

Nicola Pedrazzoli, d'origen italià, va impulsar l'any 2005 el Canal Català que va cessar les seves emissions al 2014. El Punt Avui TV en va prendre el relleu però al desembre del 2019 també va acabar tancant per problemes econòmics. Pedrazzoli, ho torna a intentar ara amb Tevecat, un nou canal que va començar a emetre el 27 d'abril del 2020, a les freqüències que va deixar lliures El Punt Avui TV. Entre els seus programes destaquen 'La Nova Normalitat' amb Miquel Valls, que també treballa a Telecinco o el debat polític 'Catalunya Opina' amb frare franciscà Carlos Fuentes.

ETIQUETES:

Deixa un comentari