'Crims' s'acomiada amb el desenllaç del cas d'Ulldecona

Crims (TV3)

El programa de Carles Porta, emetrà més endavant dos episodis dedicats al crim de la Guàrdia Urbana

Dilluns 22 de febrer, TV3 va estrenar la segona temporada de 'Crims', la sèrie que relata casos reals que han passat fa pocs anys a Catalunya. Els nous episodis havien de constar de 12 capítols de 9 casos, però la cadena ha decidit avançar el final. TV3 no ha volgut donar cap motiu, més enllà de dir que s'emetran més endavant. Els dos capítols que quedaran a l'aire, corresponien al crim de la Guàrdia Urbana.

Un èxit d'audiència

Aquesta temporada de "Crims" amb nou capítols emesos (a l'espera d'aquest desè), ha aconseguit una mitjana de 481.000 espectadors (12.000 més que la mitjana de la temporada anterior, que en va aconseguir 469.000) i un 18.8% de quota. Destaca especialment en el target de 25 a 44 anys, amb una quota del 21,5%, clarament per sobre de la mitjana.

El capítol més vist aquesta temporada ha estat l'emès el 26 d'abril titulat "Sant Ruf" (518.000 espectadors, 19.8% quota).

A l'espai digital de TV3, 'Crims', ha estat l'espai amb més audiència del mes d'abril, amb 177.000 usuaris únics i 768.000 reproduccions, establint un nou rècord d'audiència del programa. El vídeo de TV3 més vist del mes ha estat el capítol "Permanyer (Cap. 1)", amb més de 135.000 reproduccions.

Últim capítol, el desenllaç del cas 'Castell'

La nit del primer ball de Carnestoltes que es permet després de quatre dècades de dictadura franquista acaba en tragèdia a Ulldecona, un petit poble del Montsià. És al febrer de 1982 i la nit és llarga i sorollosa. A una de les cases, una jove no torna a l'hora acordada amb els pares. La família la busca i pregunta als amics, sense èxit. Ningú en sap res. Al dia següent, una família que passejava per la muntanya troba el cos sense vida d'una noia, als peus del castell del poble. La víctima ha patit un intent de violació i, després de defensar-se del seu agressor, ha acabat assassinada.

La vida tranquil·la mai tornarà a ser la mateixa. És 1982 i el cos encarregat de portar a terme la investigació és el de la guàrdia civil, amb tanta voluntat com falta de preparació. Després de mesos posant potes enlaire gairebé tot el Montsià el cas s'arxiva sense cap culpable clar. Detectius privats, pàrquings de discoteques, personatges del cas Alcàsser, escoltes telefòniques, programes i una atípica parella de guàrdies civils, acompanyaran a la família en una lluita de més de divuits anys contra l'oblit i la prescripció.


I després, "Per què matem?"

Tothom és capaç de matar. Una decisió equivocada és el que separa tothom de fer mal a algú de manera tràgica: un moment de bogeria al volant, un ganivet que llisca, una empenta… De la mà de psiquiatres, investigadors, forenses, policia científica, advocats, jutges i periodistes, el capítol final de la primera temporada de "Crims" analitzarà les raons que porten a matar, els mòbils dels crims, els "modus operandi" dels assassins, els escenaris dels crims, les autòpsies, la ment del criminal, la llei i el tractament que en fan els mitjans de comunicació.

ETIQUETES:

Deixa un comentari