L'emotiu escrit de la filla d'Agustí Forné sobre el dol amb els castells: «Ho han estat tot»

La filla del periodista tarragoní comparteix com afronta la pèrdua del seu pare, mort de manera sobtada als 62 anys

  • La passió dels castells, lligam entre Agustí Forné i la seva filla Maria -
Publicat el 06 de març de 2025 a les 10:24
Actualitzat el 06 de març de 2025 a les 10:35

La mort del periodista de TV3 Agustí Forné va sacsejar Catalunya. Amb una llarga trajectòria televisiva, s'havia fet un nom al món dels castells, una afició que compartia amb la seva família, també amb la seva filla, Maria Forné. Com s'afronta continuar fent castells mentre es transita el dol? En un enfilall a X (antic Twitter) Forné ha volgut explicar aquest procés i ha destacat la importància de tocar de peus a terra i del cap a l'hora de fer que el cos respongui com toca.

"Per mi els castells ho han sigut tot, i ho continuaran sent. Aquest any serà per viure'l amb l'escut al cap i el cor amb tu", ha explicat Forné. La filla del periodista de TV3, descriu els castells com a "pura emoció, adrenalina, estima per l'escut, per la gent que el defensa i se'l guanya, i sobretot concentració i confiança pel que fas" i assenyala que, físic a banda, fer castells enganxa per les emocions i sentiments que aporten.

I per fer tot això cal tenir el cap on toca i passar el dol sense forçar la màquina.  "La concentració que requereix fer-los, aquest any estan centrats en una altra cosa. El dol dels castells". Per aquest motiu, Forné ha anunciat que aquest any vol agafar forces i obrir la nova etapa fent net: "Necessito saber el que és i serà. Hi seré, no us preocupeu. Per defensar i estimar l'escut per sobre de tot, però per executar castells, primer haig de tocar de peus a terra. Actitud a la vida!"

Agustí Forné va arribar a totes les llars del país amb la cobertura de l'actualitat del món dels castells. Una cobertura marcada per explicar la realitat social de les colles, l'ecosistema que envolta la cultura i curiositats que han apropat els castells a la població que n'era més aliena. En aquest sentit, cal destacar el programa Quarts de nou