Març és un període de transició en el sector del cinema. Un cop hem superat tota la temporada de premis, ara s'inicia el camí per a les més destacades del 2025 i amb el cap als guardons del 2026. Per això mateix, gairebé 60 produccions catalanes aterren al Festival de Màlaga, amb moltes pel·lícules que caldrà tenir en compte a Catalunya pels Gaudí, els Feroz i els Goya. Ara, però, cal seguir la pista a aquells títols que ja s'estrenen aquest cap de setmana.
Per això mateix fem una repassada a les més destacades que ens arribaran a les plataformes i a les sales de cinema. Aquest divendres 14 de març, la graella de tots dos escenaris de distribució cinematogràfica, destaquen les produccions catalanes i estatals -en sintonia, sembla, amb Màlaga-. Filmin també guanya la particular batalla d'estrenes.
Les millors estrenes del cap de setmana
Per això mateix, us fem un recull de les estrenes de pel·lícules més destacades d'aquests dies perquè trieu durant el cap de setmana si atansar-vos a una sala de cinema o us escarxofeu al sofà per veure-les a les vostres televisions.
WOLFGANG (EXTRAORDINARIO) (Als cinemes)
La pel·lícula més destacada que arriba a les cartelleres és l'adaptació de la novel·la de Laia Aguilar sobre un nen autista i un coeficient intel·lectual superior a 150 que es veu obligat a viure amb el seu pare, que no coneix gens, després de la mort de la seva mare. Miki Esparbé i el petit Jordi Catalán fan una de les millors duples pare-fill que s'han vist en el cinema català, sense cap mena de dubte. El repartiment és extraordinari, amb Anna Castillo, Nausicaa Bonnín, Berto Romero o Àngels Gonyalons, entre d'altres.
MORLAIX (Als cinemes)
Una altra pel·lícula de producció catalana que arriba a les sales de cinema aquest cap de setmana. Jaime Rosales presenta aquesta coproducció amb França sobre la història d'una adolescent i com gestiona la pèrdua recent de la seva mare. Una vida marcada pels seus amics, l'arribada d'un nou noi a la zona o l'estrena d'una pel·lícula sacsejaran el seu cos, la seva ment, el seu record i podran capgirar el seu futur.
THE ELECTRIC STATE (Netflix)
Film d'aventures i ciència-ficció amb un gran desplegament de màrqueting, grans estrelles i rebombori a la plataforma. Té substància? No gaire, però per a un cap de setmana d'entreteniment per veure "la nova gran producció de Netflix", la diversió està assegurada. És un blockbuster que barreja el western, el sci-fi i els clàssics clixés d'aventures. La química, però, de Millie Bobbie Brown i Chris Pratt, és per emmarcar.
LA VIE DEVANT MOI (Als cinemes)
Basada en fets reals, aquest film francès de Nils Tavernier (fill del gran director Bertrand Tavernier) i Emmanuel Mathieu se centra en les batudes nazis a París contra les famílies jueves. La història ens situa en la vida d'una nena de 13 anys, que sobreviu com pot en una habitació minúscula amb els seus pares. El refugi, l'esperança, el nucli familiar, l'amor en temps de guerra i l'horror de la crueltat de l'Holocaust són els ingredients d'aquest solvent drama.
FOR EVIGT (Filmin)
Un dels directors més compromesos amb la crònica social de Dinamarca, Ulaa Salim, presenta el seu primer llargmetratge enfocat en el romanticisme i el drama. L'escenari d'ambient, però, és de rigorosa actualitat: el canvi climàtic. Un jove científic especialitzat en aquest problema mundial s'enamora d'una cantant. Quan sorgeix l'oportunitat d'unir-se a una missió per investigar una misteriosa fractura al fons de l'oceà, haurà de triar entre la ciència o l'amor.
HISTORIAS DE PASTORES (Filmin)
Un dels joves cineastes més prometedors de l'estat espanyol -només té 29 anys- estrena un llargmetratge a la plataforma Filmin. Relativament curt -de només una hora i vint de duració-, però carregat d'humor àcid, replet de radiografies d'una vida rural espanyola en vies d'extinció i amb un repertori de personatges triats amb la cura d'un artista que sap el que fa.