Ja als cinemes «Sobreviure a l'incendi», el gran documental de la banda Zoo que explica per què ho deixen

El llargmetratge respon els dubtes dels milers de seguidors del grup valencià que volen saber els motius pels quals abandonen els escenaris després de deu anys de carrera

  • El documental de Zoo, en imatge promocional -
Publicat el 22 de novembre de 2024 a les 15:38

L'esperat documental sobre la dissolució del grup Zoo arriba aquest divendres als cinemes. Dirigit per Josep Pitarch, el llargmetratge submergeix l'espectador en el context familiar, social i cultural dels seus integrants, a més de mostrar imatges exclusives dels concerts del Palau Sant Jordi, el celebrat a Gandia o el del WiZink Center de Madrid. Podreu trobar el documental en diverses sales de Catalunya i el País Valencià.

La seva estrena va ser postergada per l'esclat de la Dana i les fatals conseqüències posteriors. És per això que des d'aquest 22 de novembre, diverses sales de Catalunya i el País Valencià ja projecten Sobreviure a l'incendi, la que preten ser la resposta a tots els dubtes, debats i qüestions sorgits per l'anunci de la dissolució de la banda, fet aquest estiu.

Els protagonistes són clars: els membres de la banda (Toni Sánchez “Panxo”, Arnau Gimenez, Toni Fort, Marcos Úbeda, Héctor Galán i Natxo Císcar) oferiran el seu testimoni, però també apareixen les opinions i vivències relacionades amb ZOO de personatges de rellevància social com Jordi Évole, Rozalem, Toni Mejías, Andreu Juanola, Sandra Monfort i altres.

S'expliquen intimitats del grup, moments de crisi com les que va patir a nivell personal en Panxo, les situacions de pressió a les quals es van veure abocats molts membres del grup o com és de difícil gestionar un èxit tan gran com el de Zoo.

La producció del documental és a càrrec d'AMBRA, una empresa audiovisual situada a la ciutat d'origen del grup, Gandia. La seva especialitat són els documentals de memòria democràtica i promoció cultural i musical. Entre els seus grans èxits hi ha el fet d'haver aconseguit premis estatals i internacionals arreu del planeta, en festivals des de Marsella, Xile, Màlaga o Madrid. Entre les diverses entitats que hi han participat també hi és la televisió del País Valencià, À Punt.