1968. Joan Manuel Serrat és l'escollit per Radio Televisió Espanyola (RTVE) per representar l'Estat al Festival d'Eurovisió. Després d'enregistrar la cançó en diversos idiomes i promocionar-la pel continent, Serrat anuncia que vol interpretar-la en català. El franquisme, però, s'hi nega en rodó i aparta el del Poble-sec per col·locar-hi una altra cantant: Massiel. La sèrie veurà la llum el pròxim 8 de maig.
Aquesta és, de manera resumida, com la cantant va aconseguir dur el seu La, la, la a Eurovisió... i a sobre aconseguir-ne la victòria. Ara, Movistar+ estrenarà una sèrie de ficció on explicarà tot aquest procés: La canción. En un repartiment ple de catalans, Patrick Criado, Carolina Yuste, Àlex Brendemühl i Marcel Borràs seran els quatre protagonistes. Un executiu d'RTVE, el productor austríac encarregat dels esdeveniments, Serrat i Massiel. Però és que a la ficció també ens hi trobarem personatges com Manuel Fraga... o Francisco Franco.
El repartiment també gaudirà d'una forta presència de catalans i altres intèrprets reconeguts a nivell estatal: Mariano Peña, que interpreta Lasso de la Vega; Carlos Santos al paper d'Antonio Balmaseda, el cap d'Esteve; Laia Manzanares, que dona vida a la parella d'Esteban, una farmacèutica que treballa com a assistent de laboratori a la universitat i és fan d'Eurovision; Carlos González que serà Rafael Ibarbia; Eneko Sagardoy, que interpreta el fotògraf Carlos; Xose A. Touriñán que es posa a la pell de Manuel Fraga i Luis G. Gámez que interpreta Francisco Franco
Pel que fa a la direcció i l'escriptura de la història, també trobem pesos pesants de l'audiovisual estata. Alejandro Marín, nominat al Goya i director d'un gran film musical com Te estoy amando locamente, és el màxim responsable en l'apartat de direcció. I finalment, dos grans guionistes responsables de sèries d'èxit a Movistar+, com Pepe Coira i Fran Aráujo (han escrit Rapa i Hierro) han estat els responsables de la construcció narrativa.
El català a Eurovisió
El català va ser censurat del Festival d'Eurovisió fa gairebé 60 anys i encara no ha gaudit d'una plena llibertat en un certamen on competeixen tants països amb tants idiomes diferents. Només es va poder fer un lloc a la mostra musical entre 2004 i 2010, gràcies al fet que Andorra hi participava. En l'edició passada del Festival de Benidorm, Sofia Coll va intentar aconseguir el seu tícket a Eurovisió amb un tema amb fragments en català i Roger Padrós ho va intentar amb una completament en llengua catalana. No van tenir èxit.