Valley of Tears

Títol original: Sh'at Neila

Any: 2020

País: Israel

Creador: Yaron Zilberman

Temporades: 1 temporada

Gènere: ,

Plataforma:

 Valley of Tears
(2020) on IMDb

Per Toni de la Torre

De què va:

Sobre tres soldats durant la Guerra del Yom Kippur. Rep aquest nom perquè l’exèrcit de Síria va agafar per sorpresa a Israel atacant durant la festivitat del Yom Kippur, la festa més important al judaisme, i per tant amb l’exèrcit desmobilitzat. Els tres protagonistes, que tenen posicions diferents dins de l’estructura de l’exèrcit israelià, es troben intentant sobreviure i sobreposar-se a un atac inesperat.

El punt de vista:

La sèrie és una producció israeliana i està articulada a través del seu punt de vista. El guió ens vol implicar en el terror que van experimentar en ser atacats sense preveure-ho. Per ells era tan impensable que la sèrie mostra com es va interceptar un missatge sospitós que gairebé ningú es va prendre seriosament.

El context:

L'assalt per sorpresa contra Israel iniciat el 1973 per Síria i Egipte tenia l'objectiu de recuperar els territoris perduts el 1967 a la Guerra dels Sis Dies. Concretament, el Sinaí i els Alts del Golan.

Espectacle:

A Israel ha estat un èxit pel tema que tracta i per l'espectacularitat de la posada en escena. La sèrie ha comptat amb un pressupost molt elevat per la indústria televisiva del país d'1 milió d'euros per cada episodi.  La primera temporada retrata l'acció al front nord i la segona (que no s'ha estrenat) al front sud.

Mira-la si:

T'agraden sèries d'acció israelianes com ara Fauda.

On:

 

Tràiler:

Imatges:

COMPARTEIX

Deixa un comentari

ALTRES SÈRIES

Dimecres, 21 de setembre: Dahmer

Un home freqüenta bars d'ambient gai, on diu ser fotògraf per aconseguir que algun home accedeixi a anar amb ell per fer-li una sessió de fotos.

Dimecres, 21 de setembre: Andor

Sèrie de l'univers Star Wars que funciona com a preqüela de la pel·lícula Rogue One. Està situada en l'època en què es forma l'Aliança Rebel.