The One

Títol original: The One

Any: 2021

País: Regne Unit

Creador: Howard Overman

Temporades: 1 temporada

Protagonistes:

Plataforma:

 The One
(2021) on IMDb

De què va:

Sobre una empresa que té un sistema per trobar la parella ideal de qualsevol persona. Només amb un test d’ADN és capaç de trobar la parella perfecta. Té tant d’èxit que la gent l’està fent servir de forma massiva. I no només els solters. També persones amb parella que tenen curiositat per saber qui deu ser la seva parella idònia.

Dona-li una oportunitat:

Si alguna vegada has buscat l'amor. Aquesta sèrie fa preguntes al voltant de la recerca d'allò que s'anomena la "mitja taronja".

El creador:

Howard Overman, conegut sobretot per ser el creador de Misfits, la sèrie on un grup de joves delinqüents adquireixen superpoders. Posteriorment també va fer sèries com Dirk Gently. Armb The One ha fet un canvi de registre important.

Basada en:

La novel·la The One, de John Marss.

La pregunta:

L'usuari envia per correu uns cabells a l'empresa i, després d'analitzar la seva genètica, troben la persona amb la que encaixa. Aquest procés pot trigar poc temps o molt, depèn de la persona. Després es cosa de cadascú trobar-se. Quin serà el resultat? Serà cert que aquesta parella és ideal o s'estan enganyant els usuaris?

Interessant:

La sèrie examina les conseqüències que té aquest test a nivell nacional: el nombre de divorcis augmenta vertiginosament a causa de gent que troba la seva parella idònia (que no és la parella amb la que estava casada). El govern es planteja fer alguna cosa perquè està devaluant la institució del matrimoni. El món de les cites també canvia. Passa a ser considerat una pèrdua de temps. De fet, molts solters tenen cites com sempre mentre, secretament, esperen els resultats del test que trobi la persona.

El misteri:

La directora de l'empresa, interpretada per Hannah Ware (The First, Touch), sembla que té com a objectiu fer la gent feliç perquè "tots mereixem el conte de fades". En realitat, és una dona sense escrúpols i la sèrie segueix, en paral·lel a les històries de les parelles, una investigació policial sobre un assassinat on podria estar involucrada.

En contra:

Malgrat que està ambientada en un futur proper, la sèrie és força antiquada en la seva concepció de l'amor, limitada a la parella tradicional.

Us agradarà:

Si us va interessar l'episodi Hang the DJ, de Black Mirror, que tenia un punt de partida similar, amb un algoritme de l'amor. Si us va interessar Soulmates. O si us agraden les sèries que examinen com la tecnologia pot canviar les relacions humanes en el futur.

On:

 

Tràiler:

Imatges:

Deixa un comentari