The Newsreader

Títol original: The Newsreader

Any: 2021

País: Austràlia

Creador: Michael Lucas

Temporades: 2

Gènere: ,

Plataforma: ,

Català: Subtítols (FILMIN)

 The Newsreader (2021) on IMDb

De què va:

Sobre les dificultats de la presentadora dels informatius per dissimular els problemes personals davant dels seus companys, cosa que la posa en una posició fràgil davant del seu cap que no li deixa fer la mena de reportatge que ella voldria. Intenta ser tinguda realment en compte i fer un tipus de periodisme diferent a la cadena de televisió on treballa. Situada als anys 80, mostra les dificultats del personatge per fer-se valdre en un ambient laboral competitiu i masclista, i com trobarà un suport inesperat en un reporter.

Què és?

Una sèrie australiana ambientada a la redacció d'uns informatius que explora els conflictes i diferents visions del periodisme que hi ha darrere les càmeres.

La clau:

La sèrie mostra un xoc entre dues maneres de entendre el periodisme: el de la informació pura i dura, que representa un presentador veterà, i una visió que busca les històries humanes que representa la protagonista. La sèrie deixa que sigui l'audiència qui decideixi quina és la visió més idònia, cosa que pot canviar en funció del tractament que es fa de les diferents notícies que cobreixen els protagonistes de la sèrie.

L'actriu:

L'actriu australiana Anna Torv, coneguda per Fringe o Mindhunter, interpreta la presentadora protagonista, construint molt bé un personatge fort i vulnerable alhora. Aquesta dualitat ens interpel·la perquè no ens quedem en la imatge que projecten les persones, si no que donem per fet que no sabem per què estan passant, cosa que passa amb diversos personatges connecta amb l'enfocament humà del periodisme que fa la presentadora. Al repartiment també trobareu a Robert Taylor (Longmire).

Què hi trobarem:

Arriba la segona temporada d'una de les millors sèries sobre el món del periodisme que s'ha estrenat en molts anys. Aborda amb rigor els temes purament periodístics, radiografia molt bé els personatges i compta amb grans intèrprets com Anna Torv o Sam Reid.

Adient per a:

Amants de les bones sèries sobre periodistes i dels conflictes entre vida personal i professional.

On:

   

Tràiler:

Imatges:

Deixa un comentari