Shtisel

Títol original: Shtisel

Any: 2013-2021

País: Israel

Creador: Ori Elon, Yehonatan Indursky

Temporades: 3 temporades

Gènere: ,

Plataforma:

 Shtisel
(2013) on IMDb

De què va:

Sobre la vida quotidiana i els dilemes dels membres d’una família de jueus haredim, practicants ultraortodoxos del judaisme. Les tradicions de la comunitat xoquen sovint amb les inquietuds i desitjos de cadascun dels personatges i centren sovint les trames de la sèrie, on són habituals els matrimonis acordats entre famílies.

Interessant:

La sèrie permet a l'espectador entrar en contacte amb unes tradicions i costums que molt probablement se li fan llunyanes. Però al mateix temps aconsegueix fer-les properes, ja que els dilemes que tenen els personatges i la seva recerca de la felicitat no és tan diferent a la nostra, de manera que te'ls sentiràs molt teus.

El lloc:

La sèrie entra a l'interior de les vides d'aquests personatges, entrant en la seva privacitat, de manera que la vida en aquest barri de Jerusalem es mostra a través dels espais domèstics i també espais propis de la comunitat, com les sinagogues o el héder, una escola que ensenya a llegir i escriure hebreu i les bases del judaisme.

Us sonarà:

L'actriu Shira Haas, que haureu vist a la minisèrie Unorthodox, que estava ambientada en una comunitat de jueus ultraortodoxos de Nova York, és la cara més coneguda de Shtisel. De fet, i encara que a Shtisel té un paper més aviat secundari, la promoció que fa Netflix sobre la sèrie la fa amb imatges de l'actriu. Això és perquè, de fet, Shtisel ha trobat una nova vida, amb una recent estrenada tercera temporada, gràcies a l'augment de seguidors que hi han arribat després del visionat d'Unorthodox.

On:

 

Tràiler:

Imatges:

Deixa un comentari