Gangs of London

Títol original: Gangs of London

Any: 2020

País: Regne Unit

Creador: Gareth Evans, Matt Flannery

Temporades: 2

Plataforma:

 Gangs of London (2020) on IMDb

De què va:

La sèrie comença amb l’assassinat del cap de la família més poderosa de la ciutat, Finn Wallace. A partir d’aquí es produeixen moviments per tal d’aprofitar el moment i usurpar-los el poder mentre que el fill del mort i hereu del negoci criminal, està preocupat per trobar qui sigui que ha matat el seu pare per venjar-se’n.

Què és?

És una sèrie ambientada al Londres actual, on diverses organitzacions criminals molt poderoses es disputen els territoris de la ciutat.

La clau:

Les escenes d'acció, ambicioses i artísticament espectacular, són el punt fort de la sèrie, que d'altra banda controla molt bé l'entramat de personatges que formen part d'una història que té moltes ramificacions i creua interessos diversos.

El creador:

Gareth Evans i Matt Flannery són els dos creadors de la sèrie. El primer és, a més, director d'uns quants episodis. És ben conegut per les seves pel·lícules, plenes d'escenes d'acció passades de voltes, com ara The Raid.

La relació amb Peaky Blinders:

El fill del cap de la família assassinat està interpretat per l'actor Joe Cole, que a Peaky Blinders feia el paper de John Shelby.

Als Emmy:

Sembla que els votants sí que saben que existeix, perquè van nominar-la al premi a la millor escena d'acció amb especialistes (i va perdre davant de The Mandalorian). Però si saben que existeix, com és que no han nominat com a millor drama aquesta apassionant lluita entre organitzacions criminals i alhora història de venjança que et té enganxat des de la primera escena fins a l'última?

Per què l'havien de premiar?

Per la direcció virtuosa de Gareth Evans, que troba maneres diferents i arriscades de filmar escenes d'acció d'una forma creativa i impactant. I perquè més enllà d'explosions, teixeix una complexa trama d'interessos i jocs de poder entre criminals que està a l'alçada de les millors sèries del gènere.

On:

 

Tràiler:

Imatges:

Deixa un comentari