Gangs of London

Títol original: Gangs of London

Any: 2020

País: Regne Unit

Creador: Gareth Evans, Matt Flannery

Temporades: 2

Plataforma:

 Gangs of London (2020) on IMDb

Per Toni de la Torre

De què va:

La sèrie comença amb l’assassinat del cap de la família més poderosa de la ciutat, Finn Wallace. A partir d’aquí es produeixen moviments per tal d’aprofitar el moment i usurpar-los el poder mentre que el fill del mort i hereu del negoci criminal, està preocupat per trobar qui sigui que ha matat el seu pare per venjar-se’n.

Què és?

És una sèrie ambientada al Londres actual, on diverses organitzacions criminals molt poderoses es disputen els territoris de la ciutat.

La clau:

Les escenes d'acció, ambicioses i artísticament espectacular, són el punt fort de la sèrie, que d'altra banda controla molt bé l'entramat de personatges que formen part d'una història que té moltes ramificacions i creua interessos diversos.

El creador:

Gareth Evans i Matt Flannery són els dos creadors de la sèrie. El primer és, a més, director d'uns quants episodis. És ben conegut per les seves pel·lícules, plenes d'escenes d'acció passades de voltes, com ara The Raid.

La relació amb Peaky Blinders:

El fill del cap de la família assassinat està interpretat per l'actor Joe Cole, que a Peaky Blinders feia el paper de John Shelby.

Als Emmy:

Sembla que els votants sí que saben que existeix, perquè van nominar-la al premi a la millor escena d'acció amb especialistes (i va perdre davant de The Mandalorian). Però si saben que existeix, com és que no han nominat com a millor drama aquesta apassionant lluita entre organitzacions criminals i alhora història de venjança que et té enganxat des de la primera escena fins a l'última?

Per què l'havien de premiar?

Per la direcció virtuosa de Gareth Evans, que troba maneres diferents i arriscades de filmar escenes d'acció d'una forma creativa i impactant. I perquè més enllà d'explosions, teixeix una complexa trama d'interessos i jocs de poder entre criminals que està a l'alçada de les millors sèries del gènere.

On:

 

Tràiler:

Imatges:

COMPARTEIX

Deixa un comentari

ALTRES SÈRIES

30/11 El paciente

Un psicòleg rep un pacient que confessa ser un assassí i que el que necessita és que l'ajudi a aturar els seus instints homicides.

30/11 Willow

Anys després del final de la pel·lícula, ningú sap on és Elora, la protagonista de la profecia que va guiar la història de Willow, ni tan sols ni és viva.

29/11 Autodefensa

Sobre la vida diària de dues noies de vint-i-pocs anys que viuen juntes a Barcelona i a les que el que més els agrada és anar de festa.

Ideafix i els irreductibles

La sèrie en solitari del gosset Ideafix, el popular personatge dels còmics d'Astèrix. Presenta la vida d'Ideafix abans de conèixer Obèlix