La 16a edició dels Premis Gaudí d'aquest 2024 que es va celebrar al Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB) del Fòrum de Barcelona. La cerimònia, presentada per les humoristes Maria Rovira (Oye Sherman) i Ana Polo, es va allargar fins la una i mitja de la matinada i va estar farcida de referències contra el masclisme i la violència sexual envers les dones.
Aquest dilluns, Jordi Basté ha analitzat la cerimònia al seu programa de RAC, al costat de Jaume Ripoll, cofundador de Filmin, que s'ha mostrat molt crític amb el desenvolupament de la gala. "Per què serveix una gala? Bàsicament per celebrar el cinema i fer indústria, i com a espectacle televisiu. Una gala que comença a les deu de la nit i acaba a una i mitja de la matinada d'un diumemge difícilment ho pot ser. Va ser massa llarga i freda", ha sentenciat l'empresari.
"Semblava un míting"
Ripoll també ha explicat que el sopar previ que els van oferir abans de l'entrega dels premis "semblaba una boda-bateig-comunió". "A les deu van netejar les taules i ens vam quedar sense beguda, no teníem ni aigua. Van ser tres hores i mitja de gala amb la boca seca. L'espai era molt gran, molt fred i amb mala visibilitat i això feia que no acabés de funcionar. Ni els acudits...".

El responsable de Filmin també ha posat de manifest l'excés de reivindicacions feministes durant la cerimònia. "Semblava un míting i això distancia el cinema català dels espectadors", ha defensat. "El que dius és veritat a mi em va sembla una mica allò del "No a la guerra", ha sentenciat Jordi Basté.
"Les presentadores reivindicaven alguna cosa a cada intervenció. No hi va haver grans gags ni humor, la gent no reia", ha afegit Ripoll, que ha conclòs la seva anàlisi assegurant que "la gala no va sortir bé i això que aquest any era la millor collita de la història del cinema català".