TV3 anuncia el nou canal Super3: "A la tardor es reinventarà per tornar a ser referent"

La cadena anuncia que triplicarà el pressupost del canal, després de veure com l'audiència ha passat d'un 7,0% el 2002 a un 0,4% aquest 2022

Publicat el 17 de juny de 2022 a les 12:59
Actualitzat el 17 de juny de 2022 a les 18:24

La cadena anuncia que triplicarà el pressupost del canal, després de veure com l'audiència ha passat d'un 7,0% el 2002 a un 0,4% aquest 2022

La nova presidenta de la CCMA, Rosa Romà, ha comparegut aquest divendres al Parlament de Catalunya per explicar com serà el nou canal del Super3, que es posarà en marxa aquesta tardor. Romà ha defensat la voluntat de tornar a ser referents en l'imaginari dels nens i nenes, amb una oferta de continguts de qualitat en català que serà transmèdia, omnicanal i multipantalla, mantenint els valors de servei públic que sempre ha tingut el Super3.

Entre les novetats destaca un nou servei de vídeo i àudio i presència a les xarxes socials com Youtube i Spotify. "Hem d'estar a prop de les tendències per connectar amb els nens i saber de quins continguts es parla als patis de les escoles", ha avançat la presidenta de la CCMA.

Amb aquest objectiu, Romà ha avançat que aquest any es doblarà el pressupost i al 2023 es preveu triplicar-lo. Pel que fa a les claus del nou projecte de continguts adreçats al públic infantil: "Necessitem reinventar-nos i replantejar tot el projecte". La presidenta ha recordat que "hi ha 1.150.000 de nens i nenes a Catalunya, però l'audiència diària del Super3 està per sota dels 200.0000".

En l'ecosistema actual, ha explicat, "no només competim amb els broadscasters, sinó també amb videojocs, plataformes d'streaming, etc, i, per tant, ens reinventem per adaptar-nos a les necessitats i a les tendències de consum actuals, posant els nens i nenes al centre de tota l'oferta".

Audiència en caiguda lliure

El canal ha vist com la seva audiència han anat caient any rere any. Si al 2002 va aconseguir una quota mitjana del 7,0%, en el que portem d'aquest 2022, acumula un 0,4%.

Evolució de l'audiència del Super3

(El canal K3 va néixer al 2001) Font: CCMA

Entre el segment concret de l'audiència infantil, la situació no és gaire millor i l'oferta en català del Super 3 és la menys seguida de tots els canals. El canal de Mediaset, Boing és el més vist amb un 14,3%, seguit de Disney Channel (8,8%), Clan de RTVE (5,6%) i el Super3, és últim amb un 3,6%.

Audiència dels canals infantils

Font: CCMA

La presidenta ha avançat que el nou Super3 tindrà continguts i nous formats innovadors, diversos, científics, educatius, culturals i d'entreteniment. Per a totes les pantalles i suports, amb concepció "digital first". Continguts que fomentin el pensament crític dels infants respecte al món que els envolta i per fomentar una "ciutadania activa", amb "una proposta diferencial de servei públic".

El Super3, ha detallat, no deixarà de ser un canal, però principalment serà una plataforma: "El digital serà la prioritat. Serà vídeo, àudio i comunitat, traspassarà la pantalla i entrarà de nou en l'imaginari col·lectiu". Romà ha continuat explicant que "rellançarem la marca, crearem dos universos adreçats a diferents franges d'edat, i l'oferta de continguts es treballaran des d'aquesta perspectiva".

En constant evolució

Al llarg de la seva exposició, la responsable de la Corporació ha volgut incidir que: "El nou Super3 és un projecte que no acaba amb el llançament, sinó que evolucionarà". Romà ha explicat que "s'aplicarà una recerca constant de tendències dels nens i nenes: videojocs, música o creadors de contingut en català: serà un Super3 en constant evolució".

Romà ha destacat que "tenim el club infantil més gran d'Europa, amb 453.000 súpers socis. Pràcticament un de cada dos. Els hem d'oferir més propostes i marcar una relació més intensa i més duradora".