Tràiler del documental sobre la lluita dels homosexuals de Nigèria

'The Legend of the Underground', s'estrenarà el dimecres 30 de juny a HBO. Aquest documental és una mirada de la lluita contra la discriminació a Nigèria, a través de la mirada de joves carismàtics i inconformistes que lluiten per viure la vida sense censura.

L'any 2013, Nigèria va promulgar la llei anti-LGBTQ, el Projecte de Llei (Prohibició) del Matrimoni entre Persones del mateix Sexe (SSMPA), que s'ha utilitzat per a assetjar, empresonar, extorquir i cometre actes de violència contra qualsevol persona que es consideri que no compleix amb normes socials i culturals de Nigèria.

A l'agost de 2018, 57 homes que assistien a una festa a Lagos, (Nigèria), van ser detinguts per la policia i arrestats per la força davant de les càmeres dels mitjans de comunicació. Un dels homes, James, va commocionar el país quan va mostrar-se desafiant cap al govern mentre encara estava emmanillat, en unes imatges que es van fer virals.

A l'altre costat del món, a Nova York, Micheal Ighodaro viu amb els seus amics, que formen part de la diàspora nigeriana, i s'instal·la en la seva nova vida com a defensor dels drets LGBTQ i la prevenció del VIH, després d'haver deixat la seva comunitat a Nigèria i haver viscut atacat per la seva identitat. Mentrestant, James i el seu cercle d'amics es debaten entre l'opció de buscar un refugi segur a l'estranger o quedar-se i lluitar contra un sistema que busca silenciar-los.


Deixa un comentari