SOLIDARITAT

"La Marató" aconsegueix 5,7 milions d'euros, la xifra més baixa en 14 anys

El programa solidari de TV3 es queda amb 2,3 milions d'euros menys que l'edició del 2022 i accentua la caiguda dels darrers anys

"La Marató" d'aquest 2023 aconsegueix 5,7 milions d'euros

"'La Marató' és el programa més important que tenim". Amb aquestes paraules del director de TV3, Sigfrid Gras, va començar la 32a edició de La Marató de TV3 (ara 3Cat) d'aquest diumenge que va recollir fons per la salut sexual i reproductiva i per ajudar a trencar tabús que encara dificulten la seva visibilització. "Els catalans quan ens hi posem, demostrem que ningú ens guanya en solidaritat", va afegir Gras.

El telemarató va arrencar ben puntual a les 8 del matí a Catalunya Ràdio amb Roger Escapa que també va ser l'encarregat de donar la primera xifra del marcador d'aquest 2023: 103.215 euros. Al migdia, la suma havia augmentat fins als 705.470 euros i no va ser fins la darrera actualització abans del Telenotícies Vespre, quan la recaptació es va disparar fins als 2.624.310 euros. Passades les deu de la nit es van assolir els 3,7 milions d'euros; i a la mitjanit es van superar els 5 milions d'euros.

No va ser fins a la 1:35h de la matinada quan es va descobrir el marcador final que es va quedar amb 5,7 milions d'euros. Es tracta de la xifra més baixa en catorze anys i 2,3 milions d'euros menys que l'edició de l'any passat. Cal recordar que al 2022, La Marató va tancar amb un marcador final de 8.034.807 milions d'euros, una xifra que ja va suposar una reculada d'un milió respecte els 9.022.147 euros aconseguits al 2021; i dos menys que els 10.305.000 euros del 2020.

Per trobar una xifra similar a la d'aquest 2023, ens hem de remuntar a l'any 2009 quan La Marató va recollir més de 5,5 milions d'euros. Si és té en compte que les donacions encara es poden continuar fent durant uns mesos després de la fi del programa, la xifra d'aquest any és la més baixa des de l'edició del 2003 i és que al 2004 es van acabar recollint 8,7 milions d'euros.

Evolució del marcador de La Marató 2023

  1. 103.215 euros
  2. 705.470 euros
  3. 830.020 euros
  4. 1.096.180 euros
  5. 2.624.310 euros
  6. 3.710.400 euros
  7. 5.022.243 euros
  8. 5.705.395 euros

Marcador de les últimes edicions de La Marató

Pere Aragonès: "Hem tingut tres avortaments"

A partir de les 17.00, el plató de TV3 va agafar el protagonisme amb Helena Garcia Melero i Xavi Coral, que van conduir el tram final del programa fins a la descoberta del marcador definitiu. Entre els testimonis més destacats que van explicar la seva experiència hi ha les actrius catalanes Vicky Luengo, Georgina Latre, la nadadora Ona Carbonell o el mateix president de la Generalitat, Pere Aragonès.

El president català, de 42 anys, va aprofitar l'ocasió per explicar que la seva dona, Janina Juli (34) havia patit tres avortaments. "Tenim una filla petita però després hem intentat tenir més fills i ens hem trobat amb tres avortaments. El darrer és recent. És una situació molt dolorosa", va relatar davant les càmeres de TV3 a la Fira de Barcelona.

Mayka Navarro colpeix amb el seu cas

Un dels relats més colpidors de la jornada va ser el de la periodista Mayka Navarro (55) que va explicar que es va arribar a arruïnar per poder ser mare, un desig que, malgrat tot, no va poder complir i a causa del qual encara ara, anys més tard, rep tractament psiquiàtric.

"Vaig anar a una clínica de fertilitat i vaig estar fent tractaments durant quatre anys, massa sola i que van ser tot un fracàs. No van funcionar. Jo no estava preparada i em va dur en un pou del qual em va costar molt sortir-ne". De fet, va assegurar que encara continua afectada. "Durant molt temps he pensat que no haver tingut fills ha estat culpa meva", es va sincerar Navarro.

ETIQUETES:

Deixa un comentari