El millor panettone del món no és italià. Es fa a Catalunya i, concretament, al forn de pa Suca'l de Barcelona. Així ho ha deliberat el jurat reunit aquest cap de setmana a Milà, on se celebrava el campionat de panettones mundial. I aquest dilluns al matí, TV3 s'ha afanyat per ser dels primers a tastar-lo.
De fet, ha estat al programa Els Matins quan la periodista Marta Carreras, des de la redacció, ha contactat amb la reportera Cristina Macías, que ja estava a l'interior del forn de pa, a punt per descobrir alguns detalls. "És molt esponjós, amb un aroma molt agradable... i és molt, molt bo", ha dit la dependenta a càmera mentre obria un panettone.
"Mira, Marta, aquesta textura, el color groc, les panses i la taronja confitada... para de tallar, que l'olor se'm menja!". Durant el directe també s'ha aprofitat per connectar amb les declaracions del mestre pastisser autor del producte guanyador, Tonatiuh Cortés, que ha explicat el secret: "Ens han dit que és molt aromàtic i han valorat la massa mare, té l'ànima com un pa boníssim".
🔴 El millor panettone del món és a Barcelona
— Els matins TV3 (@elsmatins) November 11, 2024
El forn de pa Suca'l ha guanyat el premi al millor panettone tradicional del món a Milà, on s'ha celebrat la Copa del Món#ElsMatins3Cat
▶ https://t.co/V2FrF4nin3 pic.twitter.com/6cgJEMQ9oI
I, evidentment, la presentadora del programa també s'ha volgut incorporar a la conversa. "Això és immoral!", ha dit Ariadna Oltra des del plató quan Macías ha aprofitat per mostrar a càmera un bon tros de panettone acabat de tallar: "Posa'l al sarró que estic salivant".