TV3 fa balanç del nou 3Cat i reconeix alguns problemes tècnics: "Tenim mig milió d'usuaris"

Més de mig milió d'usuaris s'han donat d'alta a la nova plataforma i més d'un milió i mig de dispositius únics hi han accedit

Publicat el 14 de novembre de 2023 a les 12:36
Actualitzat el 16 de novembre de 2023 a les 17:40

El passat 31 d'octubre es va estrenar l'anomenat "Netflix català", la nova plataforma del 3Cat que agrupa els continguts de TV3 i Catalunya Ràdio, a més d'oferir-ne d'únics en format digital. Així, amb un únic registre gratuït, els usuaris ja poden consumir tots els productes elaborats per la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), des d'una única aplicació, anomenada 3Cat.

Passats els primers quinze dies, els responsables de la cadena pública han fet balanç davant de tota la indústria audiovisual catalana en un acte que s'ha celebrat aquest dimarts a l'auditori del Disseny del Hub de Barcelona. L'acte, organitzat pel Clúster Audiovisual de Catalunya ha estat presentat pel conductor del TN Vespre, Toni Cruanyes.

Lluís Garriga, secretari del consell de govern de la CCMA, ha intervingut en substitució de la presidenta Rosa Romà, que no ha pogut assistir a la convocatòria com estava previst. "Estem molt satisfets perquè les dades dels primers quinze dies són molt engrescadores. En quinze dies hem aconseguit mig milió d'usuaris registrats i hem tingut 7 milions de reproduccions de vídeo i àudio", ha celebrat Garriga. Pel que fa als continguts del SX3 han augmentat un 24%.

Les dades del nou 3Cat

"Volem competir amb les grans plataformes"

Durant l'acte, Cristina Villà, directora d'Innovació, Recerca i Estratègia Digital del 3Cat ha assegurat que "l'objectiu del 3Cat és competir amb les grans plataformes". Villà ha posat en valor el catàleg de la plataforma amb 319 sèries i 106 pel·lícules i més de 860 programes. Pel que fa als reptes de futur, la responsable de la plataforma ha explicat que estan preparant nous formats com un joc de Crims i que acceleraran el ritme de producció de les segones temporades d'aquells espais que hagin estrenat amb èxit.

"Tots els continguts del nou 3Cat seguiran sent 100% gratuïts i d'accés universal", ha volgut deixar clar. Tot i això, ha explicat que en el cas que arribin a acords amb d'altres empreses, ha apuntat que cadascuna mantindrà el seu model de negoci. Un exemple és el cas de Movistar+, que actualment ja permet accedir a d'altres plataformes des de la seva pròpia aplicació. Tots els continguts del 3Cat es podran veure des de l'estranger, però aquells espais que no siguin de producció pròpia, només estaran disponibles a l'estat espanyol.

Les xifres del nou 3Cat

Problemes amb alguns televisors

Pel que fa als problemes tècnics que han tingut alguns usuaris a l'hora d'accedir a la plataforma especialment a través del seu televisor, Villà, ha reconegut que existeixen, però que treballen per resoldre-ho el més aviat possible: "Hem desenvolupat el projecte en només 8 mesos i no hem pogut fer aplicacions per a tots els models de televisió, més de 1.200 en total. Cada televisió té el seu model i no hem pogut fer-ne un per a tots els televisors".

Cal recordar que el recent estrenat 3Cat encara no és la versió definitiva de la plataforma. El projecte culminarà durant l'any 2024 quan la productora Mediapro es farà càrrec de l'aplicació. "En el mínim temps possible farem un segon salt endavant que ens ha de permetre desenvolupar funcionalitats d'altres plataformes com el multiusuari", ha explicat la responsable de la cadena.