3Cat estrenarà aquest dijous 28 de novembre Nivell Extra, un nou programa que consolida l'aposta per donar visibilitat a les persones amb diversitat intel·lectual en el marc d'una de les indústries més potents del nostre país: la del videojoc. El projecte, que deriva de la productora audiovisual Themoff després que aquesta hagi dut a terme una recerca que explora la relació entre les persones amb diversitat intel·lectual i els videojocs, posant de manifest la necessitat de fer un pas endavant afavorint la diversitat en el sector. Així naixia SAVE Academy, un agent que utilitza el videojoc com a eina per a l'aprenentatge, la comunicació i el desenvolupament de projectes d'alt impacte social.
Conduïts per Laia Patau i Joan Grivé, els espectadors entraran a l’acadèmia de Nivell Extra, un nou espai inclusiu de visibilització que enriqueix a tota la comunitat. Allà podran veure com les habilitats que es necessiten per jugar a un videojoc formen part de la vida real i viceversa, mitjançant una sèrie de reptes que els membres del grup hauran de superar —primer a la vida real i després en el món virtual— amb l’ajuda dels seus mentors d’acadèmia i altres experts. “Discapacitat és no tenir capacitat per. Divers és ser capaç de fer-ho de manera diferent” explica Katia, integrant del grup de Nivell Extra amb diversitat intel·lectual.
Conscients de tota aquesta realitat, des de la productora audiovisual Themoff han materialitzat el projecte a través de la sèrie Nivell Extra. “Les persones amb discapacitat intel·lectual també gaudeixen dels videojocs, encara que molts d'ells no estiguin adaptats a les seves necessitats específiques. Malgrat el seu interès i de l'enorme potencial, la seva experiència continua estant limitada per les barreres de l'entorn. Una cosa a la qual hem de posar remei com més aviat millor” explica Oriol Ripoll, expert en videojocs i membre de l'equip de SAVE Academy.
Més detalls de "Nivell Extra"
La cadena i la productora aposten així per l’entreteniment inclusiu com a format innovador, transformant la manera de consumir contingut i oferint històries que representen la diversitat i realitat de la societat actual. Així, la sèrie ens presenta a sis amics amb talents i habilitats diverses en una experiència única que combina realitat i videojocs, entenen aquest com una eina d’inclusió social i potenciació de talents divers.
Des de Nivell Extra destaquen que la intenció del programa és ensenyar a l'espectador com els videojocs poden ser una eina d'aprenentatge i superació, fomentant valors com el treball en equip, la creativitat o el pensament crític. Volen potenciar una manera de mostrar el talent de persones amb diversitat intel·lectual dins d'equips de treball “Quan es treballa des del talent, el respecte i el reconeixement de les habilitats és quan comença a sorgir la creativitat. La creativitat, entesa com a font d'innovació enriquida per diferents mirades” afegeix Sergi Capell, membre de l'equip de SAVE Academy i expert en inclusió i projectes d'impacte social.
La sèrie d'entreteniment, s'estrena en la plataforma amb una primera temporada de vuit episodis en les quals comptarem amb la presència d'experts i professionals del sector com Gerard Singuerlin, desenvolupador de videojocs i cofundador de Team Ugly; Albert Garcia, periodista especialitzat en videojocs; Guillem Romero, creador del videojoc Bread&Fred; o Conrad Roset, director creatiu en Gris; entre altres.