Notes baixes i excés de sinceritat a «Joc de Cartes»: «He dit el que pensava, sé que s'ha ofès»

Les opinions d'una de les concursants de l'última edició del programa, celebrat a la Catalunya Central, s'emporta el descontentament de les contrincants

  • "Joc de Cartes" ha sigut el més vist de la nit del dimecres amb 325.000 espectadors (17%) -
Publicat el 09 de gener de 2025 a les 12:24

El moment en què s'esmolen més els ganivets a Joc de Cartes és el de la valoració final dels restaurants que Marc Ribas i els quatre contrincants del concurs protagonitzen. El darrer programa s'ha traslladat fins a la Catalunya Central per endevinar quina és la millor restauradora d'aquesta vegueria. Un títol que ha estat en disputa fins a l'instant en què Ribas ha revelat qui era digna de considerar-se la millor professional de la zona, una qualificació que ha posat sobre la taula en diverses ocasions quan les concursants d'aquesta darrera edició valoraven els establiments de les seves companyes. Les respostes del presentador han sigut inesperadament sinceres, sobretot per part d'una de les rivals.

La creperia Brettonne Annaíck ha estat la primera a passar pel control de Joc de Cartes. L'establiment d'Anna Gálvez ha anotat un 6 de nota mitjana, una marca que s'ha près amb positivisme. "Ho agraeixo moltíssim, de veritat", reconeixia Gálvez, que ha rebut de seguida una crítica sobre el seu menjar. Fina Solé, propietària d'Aqua, ha remarcat que no és "un tipus de cuina" que li agrada i que per aquest motiu li ha valorat amb un 5. "Potser quan menges una crep t'esperes la que sempre es demana aquí, a Catalunya, de blat", ha lamentat Gálvez, que utilitza la tècnica francesa per confeccionar aquest plat.

Abans d'acabar amb la valoració del local ubicat a Manresa, Ribas ha preguntat si la seva propietària mereix ser la guanyadora del programa. Una qüestió que ha rebut la negativa directa de Solé. "Crec que no", ha saltat, tot valorant que "és molt bona tia". Fora de la taula, Solé ha reconegut que és "així de sincera" i que aquest comportament li ha costat, a vegades, "que la gent s'ofengui molt".

Anna Ferrer ha sigut la següent en ser valorada. La propietària de Porta de Ferro, també a Manresa, s'ha endut una mitjana d'un 6,9. El menjar del seu establiment ha sigut el més comentat, ja que ha sigut puntuat amb un 5,7. "No vau triar res de la part de darrere, que hi havia moltes opcions", assenyalava Ferrer, afegint que dins de la seva carta hi havia més que menjar vegà, una de les seves especialitats. Segons ella, "falta una mica de cultura sobre aquest tipus de menjar". Solé, per la seva banda, ha destacat que no té brasa i que aquest és un factor que l'ha perjudicat.

"M'espero una nota per sobre de les companyes", ha valorat Mercè Sánchez abans d'aixecar la campana que contenia les seves notes. La propietària de la Masia l'Abadal ha descobert que el seu restaurant ha obtingut un 6,2 total; en què l'espai i la cuina han superat el 8, però el menjar ha sigut puntuat amb un suspens. Ribas li ha revelat que resultava de dos sisos i un u. "Verge santa!", s'ha sobtat Sánchez, que instantàniament Solé li ha confirmat que era l'autora de la nota. "Hòstia, Fina!", ha deixat anar la restauradora d'Avinyó. La d'Igualada, per la seva banda, ha destacat que hi havia un excés d'oli en alguns plats i que els peus de porc estaven "bullits i súper mal fets".

Fora de la taula, ha titllat les opinions de Solé com a "estratègia de joc", mentre que la seva contrincant confessava que sabia que l'havia ofès. "Tant se me'n fot", ha declarat. Un altre cop reunides a la taula, la resta de comensals han opinat que Sánchez no va oferir el millor del seu restaurant, potser perquè no tenia el millor dia. Solé ha reaccionat dient que no hi havia "millors condicions" que tindre "quatre comensals". Ha reconegut sola davant la càmera que les seves rivals no tenen personalitat i tenen por de dir les coses. "No tornaria a la Masia Abadal, de moment", valorava Solé.

En el seu torn de valoració, la restauradora d'Aqua ha rebut una nota més baixa de la que s'esperava, ja que abans de descobrir-la pensava que era la millor puntuada. Quan Ferrer ha criticat l'espai, que el considerava d'un estil peculiar i l'ha qualificat amb un 5, Solé ha contestat que no entenia "res" de la seva avaluació. Ribas ha conclòs aquesta part del programa preguntant si totes estaven d'acord amb el fet que Anna Ferrer ostentés el títol de millor restauradora. Una qüestió que ha comptat amb la negativa de Solé. Al moment final del programa, el presentador ha revelat que la propietària d'Igualada era l'escollida gràcies a la seva valoració.