El festival de cine documental musical In-edit ha arrencat la seva 21a edició aquest dimecres. Ho ha fet amb l'estrena d'una de les pel·lícules que promet reunir més espectadors: La Joia. El llargmetratge protagonitzat per Bad Byal i que duu el mateix nom que el seu nou disc ha aplegat una munió de fans davant del MOOBY Aribau Multicines, seu del festival. L'ascens a la fama i la pressió de la indústria musical, així com la passió per crear nous temes enganxosos, configuren aquest documental signat per l'artista catalana que duu l'espectador a reflexionar sobre el món de la cançó. Aquests mateixos temes es reprodueixen en altres pel·lícules que també estan presents i que són imprescindibles de veure.
Més de 50 films es presenten en aquesta cita cinematogràfica, que conclourà el 3 de novembre i que portarà a la gran pantalla artistes reconeguts i no tan populars que provenen de prop i d'arreu del món. Films dels Estats Units, de França, Itàlia i, fins i tot, Suïssa i Sud-àfrica s'obren pas en aquest festival que dota a la música d'un sentit reflexiu i, per davant de tot, audiovisual. Més enllà de La Joia de Bad Gyal, In-edit porta una sèrie de propostes que conviden l'espectador a immergir-se de ple en les històries de músics de tots els gèneres i formes. Per on es pot començar?
Estopa
El 25è aniversari del grup de Cornellà també inclou un documental. Es tracta d'un llargmetratge que els segueix als germans David i José Muñoz durant les 24 hores prèvies al concert més multitudinari de la banda el passat juliol a l'Estadi Olímpic Lluís Companys. Un film ple de nervis, emocions i, sobretot, molta rumba immortalitzada en els grans èxits de la banda catalana.
Quan es pot veure: el dijous 24 d'octubre a les 21:30.
Que no s'acabi — Figa Flawas
El fenomen del grup format per Pep Velasco i Xavier Cartanyà salta al format documental en aquesta peça que segueix la seva petjada en el panorama musical català. El seu èxit els ha catapultat a formar part de grans concerts, com el Festival Cruïlla, i els ha dut al capdavant de llistes del més escoltats. La seva posada en directe llampant i la creativitat en les lletres i melodia, compactades en un curtmetratge.
Quan es pot veure: el dilluns 28 d'octubre a les 16:30.
Supersubmarina: Cien maneras de volver
El popular grup espanyol de la dècada dels 2010 reviu en aquest documental existencialista i enfocada des d'un punt personal de cadascun dels membres de la banda. Supersubmarina va deixar els escenaris el 2016 després d'un accident de trànsit i, després d'anys de superació i recuperació, tornen a aparèixer públicament com a grup. A través d'aquesta entrevista del programa de La Sexta Salvados s'intentarà resoldre el dubte de si tornen a pujar-hi.
Quan es pot veure: el divendres 25 d'octubre a les 19:00.
Sobreviure a l'incendi: El documental de ZOO
En l'any que anuncien la seva retirada del panorama musical en català, ZOO i el director Josep Pitarch estrenen un film que viatja al llarg dels deu anys de carrera del grup valencià. S'hi expliquen les raons de la ruptura, a banda de reconèixer els èxits que han aconseguit en aquest temps i rememorar moments mítics com els concerts al Palau Sant Jordi o al WiZink Center. Un homenatge a la seva música que barreja lírica, festa i denúncia social.
Quan es pot veure: el dilluns 28 d'octubre a les 21:25.
Bruce Springsteen And The E Street Band: Road Diary
La gira epopèica del Boss, enregistrada amb la màxima qualitat i seguint pas a pas de la llegenda del rock. La banda encapçalada per Bruce Springsteen comparteix amb l'espectador com s'han dissenyat els seus concerts plens de flamarades i energia. Road Diary no només tracta d'això, sinó que també és un viatge retrospectiu sobre la banda que ha regentat el rock estatunidenc des dels anys 70.
Quan es pot veure: el dijous 34 d'octubre a les 18:00.