Quatre restauradors de les Terres de Ponent van competir per demostrar que oferien el millor lloc per fer-hi celebracions
El Joc de cartes de Marc Ribas d'aquesta setmana se'n va anar a Lleida per trobar quin és el millor restaurant de banquets. El programa va tornar a ser un èxit rotund d'audiència amb 515.000 espectadors i un 25,0% de quota.
La ruta va arrencar al Pla del Bosc de Bernat Vinyals, un restaurador que ha treballat en algunes de les millors cuines del nostre país. Però menjar a banda, un dels moments més divertits és van viure en aquest restaurant quan un dels concursants confonia les paraules advocat i alvocat o arándalo i arándano (nabiu en català). "Un advocat, i el procurador i el jutge estan en un altre lloc", li va etzibar el Marc.
L'ingredient secret del carpaccio de pop: advocat 😂 #JocDeCartesTV3 pic.twitter.com/TxzwLN8mfN
— Joc de cartes TV3 (@JocdeCartesTV3) December 21, 2022
De Bellpuig van anar fins a Lleida, on ja fa 34 anys que Antoni Solsona va agafar les regnes d'un dels restaurants més antics i coneguts de Lleida, el Palermo. El menjar no va entusiasmar als seus rivals i el seu servei va deixar evident els nervis que estava passant amb una forta tremolor.
L’Antoni no està com per robar panderetes 😂 #JocDeCartesTV3 pic.twitter.com/TfeXlW57hp
— Joc de cartes TV3 (@JocdeCartesTV3) December 21, 2022
El tercer banquet va ser a Alcarràs, on Mònica Seró mou les brases al Celler de ca l'Hereu. Els participants però es van sorprendre quan es van adonar que el cambrer de la Mònica també treballa per a l'Antoni del Palermo. Tot i això, el menjar els va captivar.
"Els hi has passat la mà per la cara", li va dir el Marc. Un fet que va obligar a reaccionar als seus rivals com en Bernat que va criticar el seu postre per estar massa dur.
👉Contra tot pronòstic, el restaurant situat en un polígon sorprèn i emociona. @JocDeCartesTV3 busca el millor restaurant de banquets de Lleida. "Els has passat la mà per la cara!", diu @madxef a la propietària del restaurant. 👊👇#JocDeCartesTV3 pic.twitter.com/SI0zzq0MND
— 3Cat (@som3cat) December 23, 2022
L'últim concursant va ser en Mateu Blanch, xef i propietari del restaurant Caravista i autoproclamat inventor de la paella lleidatana. El local no va agradar gaire als seus rivals en veure que semblava una peixateria i que les parets estaven plenes de retalls de diari parlant d'ell.
Malgrat això, es va endur un 6,7 de nota mitjana que el van situar en segon lloc, després de l'empat entre la Mònica i en Bernat amb un 6,9.
Classificació provisional! De moment, Pla del Bosc i Lo Celler de Ca l’Hereu estan empatats amb un 6,9 de nota mitjana; els segueix Caravista i Palermo. Això vol dir que el vot del Marc i el plat estrella seran decisius! #JocDeCartesTV3 pic.twitter.com/6J0PdBxqZr
— Joc de cartes TV3 (@JocdeCartesTV3) December 21, 2022
A la confrontació final, la tensió va tornar a ser la protagonista. En Mateu va acusar a l'Antoni del Palermo de tenir "massa congeladors" i en Bernat li va respondre amb contundència: "Jo al 'Palermo' he comptat cinc congeladors, tu quants en tens?". "Jo en tinc quatre", va assegurar en Mateu. "Val… Res més a dir", va sentenciar el Bernat.
Mare meva! La tensió es pot tallar amb un ganivet 😱 #JocDeCartesTV3 pic.twitter.com/pOlZfhgtEA
— Joc de cartes TV3 (@JocdeCartesTV3) December 21, 2022
Finalment el Marc va haver de desfer l'empat que s'havia produit i tot i que va puntuar millor a la Mònica de Ca l'Hereu, el Plat estrella que otorga 0,5 punts va recaure per en Bernat del Pla del Bosc i va decantar la balança.
I amb les imatges del plat estrella d'avui ens acomiadem fins a la setmana que ve! Mmm..., quina bona pinta que fa el bou rostit que ha fet el Bernat, oi? Però abans, us deixem amb la reemissió del programa del millor xef jove de Lleida! #JocDeCartesTV3 pic.twitter.com/k2j7L99ctP
— Joc de cartes TV3 (@JocdeCartesTV3) December 21, 2022