La gastronomia penedesenca es compon de diversos plats tradicionals com el xató, l'ànec mut, la coca enramada i les catànies. El gall autòcton, però, ha sigut l'escollit per a protagonitzar la nit del dimecres TV3. El tercer programa de la temporada del Joc de Cartes es dedicarà a recórrer l'Alt Penedès per trobar el millor restaurant que dediqui part del menú a aquest plat típic. Un programa que assaborirà la cuina influenciada pel vi i els paisatges raïmosos aquest 4 de desembre a l'hora habitual, a les 22:05.
🍗🥧 Busquem el millor restaurant amb gall del Penedès, i explorarem quatre llocs únics que destaquen per la seva autenticitat i excel·lència culinària
▪Dimecres a les 22.05, a “Joc de cartes”
▶️A la plataforma 3Cat i a TV3#JocDeCartes3Cat pic.twitter.com/U4FgLQySXt— 3Cat (@som3cat) December 4, 2024
Els quatre indrets que Marc Ribas visitarà es troben entre vinyes i masies. En primer lloc, el cuiner gironí i els concursants del programa dinaran a la Celleteca de Cal Bayó, al poble de la Ràpita (Santa Margarida i els Monjos). Es tracta d'un restaurant que ofereix cuina tradicional catalana de principis del segle XX de la mà de Mercè Ventura, la seva propietària. Més endavant, Enric Bonastre farà gala del seu Celler d'en Bacus, ubicat a Torrelavit, que inclou dins de la seva carta plats basats en el producte local.
Sant Sadurní d'Anoia també tindrà presència en el programa d'aquest dimecres amb la Fonda Neus, capitanejada per Núria Carbí, que també compta amb una oferta que es basa en el menjar de fonda tradicional catalana. Per últim, els comensals visitaran la capital de la comarca, Vilafranca del Penedès, per assaborir el menjar del restaurant Vilagut, que combina cuina típica amb influències mediterrànies amb Julià Vernet al capdavant.
Amb aquesta, Joc de Cartes ha visitat el Penedès en quatre ocasions. El 2019, el programa va retornar-hi per trobar el millor establiment a la terra del vi i del cava, en què la Casa Joan va resultar guanyadora. Més endavant, el concurs presentat per Marc Ribas es va traslladar fins a la terra del raïm per cercar el millor restaurant en una cava, en què el restaurant Can Marlès es va endur el premi de 5.000 euros. Per últim, el Garraf va tindre el seu propi programa per decidir quin era el local amb millors vistes de la comarca, un títol que finalment es va endur Cala Morisca.