Televisió

Per què als catalans ens agrada tant el temps? Responen els meteoròlegs de TV3

Dani Ramírez i Gemma Puig expliquen els orígens de la professió a Catalunya i apunten a les necessitats de la ciutadania per explicar aquest interès

ARA A PORTADA

Publicat el 04 de febrer de 2025 a les 17:53

"Per què ens agrada tant la meteorologia als catalans?". És una pregunta molt legítima, ja que seguir la informació del temps sempre és una tradició a moltes llars del país. Només cal veure com dia sí dia també moltes persones envien imatges i vídeos de la meteorologia allà on viuen, o com es genera expectació ciutadana quan es preveu l'arribada d'algun temporal de pluja o neu.

Doncs bé, qui han intentat posar resposta al dubte són els meteoròlegs de TV3. Gemma Puig i Dani Ramírez han participat a La Selva de Xavier Grasset amb motiu del dia internacional de l'home i la dona del temps. "Ho expliquem molt bé i sempre encertem", han respost els meteoròlegs en to de broma.

Però més enllà d'aquest comentari, Ramírez també s'ha remuntat als orígens pioners de la meteorologia a Catalunya. Concretament, ha detallat que les primeres mesures van començar a mitjans del segle XVIII gràcies a cirurgians de Barcelona. Aquests especialistes apuntaven les temperatures i les pressions sota el nom d'"afeccions meteorològiques", i calculaven quina influència tenien sobre la salut.

Puig també ha apuntat a la necessitat que tenen molts treballadors catalans de conèixer el temps de l'endemà, com poden ser pagesos o pescadors. "A tothom li importa quin temps farà demà", ha recordat la dona del temps de TV3, que també ha remarcat que Catalunya és "un país petit amb una meteorologia molt diferent".