Sèries i pel·lis

Netflix revela les 10 pel·lícules més vistes de tota la seva història: quantes en coneixes?

El director català Jaume Collet-Serra assoleix la fita de situar el seu film "Carry-On" com la segona més vista de la plataforma, en el total històric

  • Tres de les pel·lícules més vistes de la història de Netflix -

ARA A PORTADA

Publicat el 20 de març de 2025 a les 09:49
Actualitzat el 20 de març de 2025 a les 13:18

Netflix no és especialment transparent amb les seves dades totals de consum a la plataforma. Tot i això, en els darrers anys el gegant audiovisual ha posat una mica de llum sobre la foscor a través de mètriques i pàgines especialitzades per poder esbrinar quins són els continguts que més interessen als subscriptors del servei. I ens hem trobat sorpreses majúscules. 

Com la d'aquest dijous al matí, on es confirmava que Carry-On, del català Jaume Collet-Serra, ja és la segona pel·lícula més vista de la història de Netflix. Una fita inassumible per a megaproduccions de la productora que no van acabar de quallar entre el públic.

En aquest sentit, la multinacional estableix certs límits a l'hora d'analitzar les dades de consum. Pel que fa a la xifra total rebuda avui, només mostren les xifres d'audiència dels darrers 91 dies, és a dir, en tres mesos. No brinden un acumulat total de totes aquelles pel·lícules (ho podrien fer també amb sèries, documentals, programes, directes...) de les quals disposen a la plataforma. Ara per ara, però, les dades són aquestes. I un català ha aconseguit entrar en el rànquing del servei líder arreu del planeta.

10. We Can Be Heroes (2020) - 137.300.000 espectadors

El gran Robert Rodríguez va dirigir i escriure aquesta pel·lícula dirigida exclusivament al públic infantil. Malgrat tenir unes crítiques prou negatives, el film és funcional fins a la sacietat: entreté, gaudeix d'actors de renom com Pedro Pascal o Priyanka Chopra i té clara quina és la seva finalitat. És el creador d'Spy Kids, així que una mica de respecte.

9. Damsel (2024) - 138.000.000 espectadors

Un director espanyol, Juan Carlos Fresnadillo, dirigeix aquesta reinterpretació lliure del mite de Sant Jordi -per molt que el guió original sigui de Dan Mazeau, els catalans veureu les similituds absolutes- amb Millie Bobby Brown de clara protagonista. L'actriu, jugadora franquícia de Netflix, segueix aglutinant grans xifres d'audiència, però unes crítiques prou pobres pel seu nivell interpretatiu.

8. Back in Action (2025) - 138.300.000 espectadors

Estrenada el gener d'aquest any, podria escalar més en aquest rànquing. La parella protagonista, Cameron Diaz i Jamie Foxx, salva aquesta pel·lícula d'acció que ja heu vist altres vegades. Uns pares, exagents encoberts i espies, intenten protegir els seus fills després que descobrissin la seva nova vida.

7. The Gray Man (2022) - 139.300.000 espectadors

Una pel·lícula d'acció caríssima, amb grans noms, però sense ànima. Ryan Gosling i Chris Evans es parteixen la cara en aquesta pel·lícula sobre espionatge, traïcions a la CIA i grans escenes a través de diversos escenaris arreu del món. La crítica la va esbudellar.

6. Leave the world behind (2023) - 143.400.000 espectadors

Una de les crítiques polítiques i socials del moment més immediata més contundents que ha produit Netflix en tota la seva història. Malgrat tenir un final una mica irregular, la trama viatja a través de moments angoixants, intrigants i, a vegades, terrorífics, que deixaran l'espectador garratibat a la cadira.

5. Bird Box (2018) - 157.400.000 espectadors

Sandra Bullock -no fa gairebé res malament- protagonitza aquest drama sobrenatural, de terror, postapocalíptic (només amb les etiquetes ja podem entendre per què funciona) sobre un món colpejat per una espècie de plaga. Les persones, sense solta ni volta, comencen a fer-se mal i a suïcidar-se de les pitjors maneres possibles. Com els passa, això? Si miren, als ulls, una presència sobrenatural. I així, els supervivents, han de viatjar a cegues. Recordem que la seqüela està situada a Barcelona i la protagonitza Mario Casas.

4. The Adam Project (2022) - 157.600.000 espectadors

El fenomen Ryan Reynolds és un huracà d'audiència, perquè projecte en el qual participa, projecte que funciona (l'efecte Deadpool, temem). La pel·lícula és una barreja de premisses ja contemplades en altres històries al llarg de les dècades, però aconsegueix ser entretinguda i funcional. I per a noves generacions introdueix els viatges en el temps i els seus dilemes. Tampoc cal demanar més, a vegades.

3. Don't Look Up (2021) - 171.400.000 espectadors

Relegats a la tercera posició gràcies a l'auge de Collet-Serra, però el film satíric, crític, catastròfic (per la catàstrofe, no per dolent) i humorístic d'Adam McKay va provocar un terratrèmol mundial. Primer, pels temes que aborda. Segon, per les ironies profundes dels seus personatges (especialment els secundaris), en un atac directe a la política i al poder dels EUA. I tercer, perquè el cinema apocalíptic sempre funciona. I el repartiment és una delícia.

2. Carry-On (2023) - 172.100.000 espectadors

Jaume Collet-Serra, un dels grans de Hollywood a l'hora de fer històries d'acció fàcils, agradables i entretingudes, va aconseguir una bomba amb aquesta pel·lícula. Estrenada a mitjans de desembre, situa l'espectador en un aeroport de Los Angeles el dia de Nadal. Tot carregat d'intriga, acció i un Taron Egerton funcional.

1. Red Notice (2021) - 230.900.000 espectadors

La combinació era explosiva i el moment, encara en pandèmia, propici. Dwayne Johnson, Gal Gadot i Ryan Reynolds formen un trio explosiu i carregat de química, en una pel·lícula que passarà a la història per gaudir d'aquestes xifres de visualitzacions, però amb un argument que s'oblida al cap de 30 segons de finalitzar el film.