El ferrocarril subterráneo

Títol original: The Underground Railroad

Any: 2021

País: Estats Units

Creador: Barry Jenkins

Temporades: 10 episodis

Protagonistes:

Gènere: ,

Plataforma:

 El ferrocarril subterráneo (2021) on IMDb

De què va:

Dos afroamericans escapen dels camps de plantació de cotó on els tenen com esclau i inicien un viatge cap al nord per aconseguir ser lliures. Es tracta d’una adaptació de la novel·la de Colson Whithead, guanyadora del Pulitzer.

Als Emmy:

Els votants dels Emmy no tenien ganes de mirar als ulls a les víctimes de l'esclavitud, que és literalment el que fa aquesta minisèrie que s'erigeix com un relat contemporani equivalent al Roots dels anys 70. A diferència d'aleshores, els Emmy no li han donat cap mena de visibilitat malgrat els noms propis que té al darrera. Val la pena fer notar que els votants també han ignorat Small Axe, una minisèrie que, si bé en un context diferent, també parla sobre la discriminació contra els negres.

Per què l'havien de premiar?

Perquè adapta molt fidelment la novel·la i obté com a resultat un història punyent i difícil d'obligar. Per la direcció de Barry Jenkins que equilibra el dolor amb la bellesa d'uns plànols enlluernadors i necessaris per entrar en la foscor. I pel magnífic paper que fa l'actriu Thuso Mbedu com a Cora.

On:

 

Tràiler:

Imatges:

Deixa un comentari