Old Money

Títol original: Altes Geld

Any: 2015

País: Àustria

Creador: David Schalko

Temporades: 1 temporada

 Altes Geld (2015) on IMDb

De què va:

Un multimilionari necessita urgentment un trasplantament de fetge, però malgrat les seves connexions no n’aconsegueix cap. La seva dona, que se sent culpable per la malaltia, intenta reunir la seva família per demanar ajuda. El multimilionari els fa aleshores una oferta: qui li aconsegueixi un fetge, heretarà tota la seva fortuna. Això desencadena una lluita on es desenterraran els múltiples secrets de la família.

Què és?

És una sèrie austríaca d'humor negre que fa sàtira d'una família d'aquelles que ha acumulat riqueses i privilegis durant generacions i generacions.

La clau:

La proposta del patriarca inicia una guerra oberta entre tots els membres de la família, incloent els fills, que no dubtaran a clavar-se punyalades per l'esquena i destapar secrets enterrats per tal d'aconseguir heretar la fortuna familiar.

Basada en:

Sense basar-se en cap família concreta, s'inspira en una capa concreta de classe social que són les famílies riques des de fa anys que han aconseguit mantenir el seu patrimoni i traspassar-lo de generació en generació. D'aquí el títol de la sèrie, aquest diner vell que fa referència a una riquesa que existeix des de fa molt de temps. Així, la sèrie s'inspira en famílies com ara els Rothstein, els Amstein, els Eskeles o els Von Kuffner, totes instal·lades a Àustria, algunes des del s. XVIII.

El creador:

L'austríac David Schalko, que ha treballat a la televisió, tant fent programes, com tv-movies o sèries. El seu darrer treball, que encara no ha arribat aquí, és la minisèrie M: Eine Stadt sucht eine Mörder (M: una ciutat busca un assassí), una adaptació de la pel·lícula M de Fritz Lang que es va estrenar a la Berlinale del 2019.

L'actor:

Udo Kier, actor que ha treballat principalment al cinema, amb una llarga i variada carrera, amb directors com Las von Trier, Gus Van Sant, Werne Herzog, Wim Wenders, Paul Morrissey o Darío Argento. També el trobareu a la minisèrie "Berlin Alexanderplatz", el clàssic de Fassbinder, i en sèries americanes com "Chuck". També és conegut pel seu treball en pel·lícules de terror i en pel·lícules com "My Own Private Idaho" de Gus Van Sant. 

La relació amb Succession:

La idea d'una herència en joc i dels problemes de salut del patriarca són molt similars a la premissa inicial de Succession, tot i que el to de totes dues és molt diferents i en el cas de l'austríaca és una comèdia d'humor negre.

On:

Tràiler:

Imatges:

Deixa un comentari