Derek

Títol original: Derek

Any: 2012-2014

País: Regne Unit

Creador: Ricky Gervais

Temporades: 3 temporares

Protagonistes:

Plataforma:

 Derek
(2012) on IMDb

De què va:

És un cuidador en una residència per gent gran. Té 50 anys i és una persona que crida l’atenció per la seva manera de fer nerviosa, amb diversos tics, el seu aspecte i la roba antiquada. És la mena de persona que està acostumada que se’n riguin d’ell perquè pot semblar curt de gambals. I és cert: no és la persona més llarga del món, però és una persona sàvia. En Derek creu en l’amabilitat i té valors més valuosos que els de la societat que el menysté. És altruista i sempre està disposat a ajudar, fent el que sigui a la residència, fins i tot les feines més desagradables, i li agrada fer-ho. Un caràcter que es combina amb un tarannà infantil que el fa vulnerable i uns gustos simples.

Escena que el defineix:

Abans de tenir una cita amb una dona que ha conegut online, un altre personatge li vol fer la guitza i li dona una beguda enllaunada que prèviament ha remenat. Quan l'obre, el contingut li cau per sobre i li fa malbé el jersei que s'ha posat per la cita. En Derek el perdona de seguida i va a la cita.

La frase:

"És més important ser amable que ser intel·ligent o atractiu".divertir. Sí, divertir. Si no, ens tornarem bojos esperant la següent cosa dolenta que ens ha de passar".

Bagatge:

El seu pare el va abandonar quan era un nadó. De fet, el pare reapareix a la seva vida durant la sèrie. És l'únic moment en el qual el personatge actua de forma diferent i no vol perdonar el seu pare ni ser amable amb ell. Només marxar. Aquesta trama es desenvolupa sobretot a la segona temporada.

La cançó:

Qualsevol cosa que canti la Susan Boyle.

L'actor:

Ricky Gervais. El comediant, actor i guionista britànic ja era molt conegut quan va estrenar Derek. Però ho era sobretot per les seves comèdies (The Office, Extras, Life's Too Short) i pel seu paper com a presentador als Globus d'Or. Amb Derek va fer un canvi de registre i va demostrar que és un actor més versàtil del que semblava i que, a banda de fer-nos riure, també és capaç de fer històries humanes i emotives. Posteriorment ha continuat treballant aquesta nova faceta a After Life.

On:

 

Tràiler:

Imatges:

Deixa un comentari