La polèmica al voltant del programa Que no surti d'aquí que implicava el porter del Barça, Marc-André Ter Stegen, suma un nou episodi. Els tres responsables de l'espai de safareig de la ràdio pública catalana, Roger Carandell, Marta Montaner i Juliana Canet, han demanat disculpes un cop més de manera pública. "Ens hem equivocat [...] La lliçó l'hem après", han afirmat en diversos moments d'una conversa amb Ricard Ustrell a les dotze del migdia. Tots tres també han informat que el programa ha quedat cancel·lat aquest dimarts i queda enlaire per dimecres. "No volem que això es repeteixi", ha dit Montaner.
"No ens esperàvem que la notícia escalaria d'aquesta manera", ha explicat Canet, que també ha criticat el linxament que ha rebut Daniela ter Stegen "des d'una perspectiva misògina". També han volgut reivindicar la tasca de Catalunya Ràdio, després que el capità del Barça ataqués els mitjans públics "per aquest contingut". "Hem relliscat. Ens hem equivocat. Estem treballant per estar alineats amb Catalunya Ràdio, que és un mitjà inqüestionable. Nosaltres volem estar en aquest equip", han afirmat tots tres.
"Necessitem unes hores", han explicat, per "absorbir" tot el que ha passat. El porter i capità blaugrana va emetre ahir un comunicat on carregava contra el programa per unes suposades informacions falses. "Estic molt tocada i em sap molt greu haver provocat dolor a la família Ter Stegen. No vam preveure la dimensió de tot plegat", ha admès Montaner.
Un dels punts més sensibles ha estat quan Ricard Ustrell, presentador d'El Matí de Catalunya Ràdio, ha preguntat a Juliana Canet si tenia clares les fonts amb les quals es va basar per parlar sobre la suposada infidelitat de la parella de Ter Stegen. Canet s'ha quedat en silenci i no ha aclarit d'on provenien, un fet que tampoc tenia per què donar explicacions en el cas de fonts periodístiques, però Carandell ha sortit al pas admetent que potser una d'elles -en tenien dues- estava contaminada.
Per tot plegat, han assegurat que necessiten reflexionar sobre tot plegat i han explicat "la quantitat de missatges que han rebut" en les darreres vint-i-quatre hores. Ara per ara, el programa ha quedat congelat per salut mental i "necessitat d'absorbir tot el que els ha passat". També han agraït a Ustrell que els deixés aquest espai de vint minuts per poder dir la seva, debatre i explicar a la seva audiència tot el que ha passat entre dilluns i dimarts.
Hi haurà programa dimecres?
"Hem demanat a la direcció que ens doni unes hores. No hi haurà programa. Necessitem unes quantes hores per valorar tot el que ha passat, per pair tot el que ha passat, i veure com ho millorem. Crec que tenim bastant clar quines són les línies de millora i cap a on hem de treballar perquè el programa sigui millor", ha explicat Carandell. Preguntats per Ustrell sobre la continuïtat del programa l'endemà, dimecres, Carandell ha admès que "no ho sap", però Montaner i Canet han explicat que "en principi sí que hi haurà". Això sí, els cal reflexió i aquestes "hores" que tant han emfatitzat.
Reivindicar la crònica social
Montaner, Carandell i Canet han seguit reivindicant el format del programa, que té molt d'èxit en audiències multiplataformes (xarxes, plataformes i ràdio convencional) i el fet que ells parlen de la crònica social "en català". "L'excusa són els famosos", han dit. "Potser hi ha coses que no cal dir-les. Estem en el procés de marcar els límits. És una reflexió que necessitem", han admès, fent autocrítica. El safareig "des d'una perspectiva positiva" podria ser el pròxim pal de paller del programa.