Bones notícies per als seguidors de Joc de Cartes. Marc Ribas serà una de les cares d'aquest estiu al 3Cat amb una nova versió estiuenca del programa que ja ha visitat restaurant de tot Catalunya. La sèrie de capítols estivals encara no té una data definida, però la televisió pública catalana ha detallat que s'emetran durant el mes d'agost.
El programa presentat per Marc Ribas va arrencar el 2017 i ja suma vuit temporades de grans audiències, consolidant-se com una aposta d'entreteniment del 3Cat. El format registra una mitjana del 22,3% de quota de pantalla l'estiu passat i un 24,6% de quota en el target d'entre 30 i 55 anys.
Els indrets que visitarà el Joc de cartes d'estiu
El Joc de cartes d’estiu es desplaçarà al Vallès per compartir les millors tapes, mentre que també gaudirà de les bones vistes i millor ambient a les terrasses amb més encant del Maresme. Per altra banda, el programa s'acostarà a la Costa Brava per trobar el millor restaurant de Platja d’Aro i traurà el cantó més seductor als restaurants més romàntics de Barcelona. I, també a la capital catalana, es tastaran arrossos de tota mena per descobrir quin és el més estiuenc.
Com funciona Joc de cartes?
Per qui no sigui seguidor del programa, el format és força fàcil d'entendre. Quatre restaurants d'una ciutat, un poble, o una zona del país s'enfronten per veure qui fa la millor cuina. A vegades es té en compte algun plat o algun tipus d'elaboració, mentre que en altres ocasions simplement es valora el conjunt del restaurant.
Sigui com sigui, el procediment sempre és el mateix. Marc Ribas i un representant de cada restaurant visiten els quatre establiments i hi fan un àpat. Quan acaben, és el moment més tens, el de les valoracions. Els contrincants es posen nota a diferents aspectes com el menjar, el servei, l'espai o la cuina, entre altres. La nota de Marc Ribas i el plat estrella acaben de definir quina és la classificació i el guanyador, que rep 5.000 euros.
Cinc coses que ha de tenir un restaurant guanyador
El Joc de Cartes té l'ombra que ha deixat alguns participants molt tocats, fins al punt que alguns han tancat poc després de participar-hi. I és que, si bé és cert que és una gran oportunitat per donar a conèixer un restaurant, ningú pot assegurar que no en sortirà malparat i que la jugada acabarà amb mala premsa. Per això, Marc Ribas ha revelat cinc secrets per triomfar al programa.
El cuiner i presentador ha destacat que, per guanyar, un restaurant ha de ser proactiu i mostrar ganes de participar i passar-ho bé. "Són quatre dies en què el restaurador ho ha de donar tot", ha dit. Aquí entra ser comunicatiu, no enredar, fer riure, fer plorar i, en definitiva, emocionar.
Ara bé, la clau final i indispensable és "emocionar amb el menjar". Això vol dir, que cal oferir un bon producte televisiu, però també un bon producte gastronòmic. I el cert és que els guanyadors més llorejats han aglutinat sempre aquestes dues característiques.