Les cinc millors pel·lícules de catàstrofes naturals a les plataformes

El cinema de catàstrofes porta temps advertint-nos que la naturalesa ens guanya la partida. Us fem una selecció de cinc títols imprescindibles del gènere.

LO IMPOSIBLE (Netflix i Amazon Prime)

De què va: Maria, Henry i els seus tres fills decideixen passar les vacances de Nadal a Tailàndia. És una estada de somni fins que un tsunami inunda l'hotel i provoca el caos per allà on passa. Separats per l'aigua i la destrucció, els membres de la família miren de retrobar-se en un paisatge devastat.

Valoració: La recreació que va fer J.A. Bayona del tsunami que va arrasar el sud-est asiàtic el 2004 és una de les fites del gènere perquè prefereix centrar-se en el drama íntim que no en l'espectacle a l'ús. Emocionant i corprenedora, compta amb un gran repartiment encapçalat per Naomi Watts i Ewan McGregor.

TWISTER (Amazon Prime, SkyShowtime i Movistar+)

De què va: Oklahoma és a punt de viure una de les pitjors tempestes de la seva història. Un grup de científics va a la zona susceptible de tenir més tornados per provar una màquina que permetrà estudiar-lo amb més precisió que mai. Però es troben amb un fenomen que torpedina totes les seves expectatives.

Valoració: Una de les grans pel·lícules comercials dels 90. A més de ser un exemple de ritme i tensió narratives, encerta de ple amb la descripció dels personatges i del conflicte sentimental que fa de motor de la història. La banda sonora de Mark Mancina i els efectes visuals acaben d'arrodonir la festa.

NO MIRES ARRIBA (Netflix)

De què va: Una estudiant de postgrau d'Astronomia i el seu professor descobreixen que un cometa impactarà de ple contra la Terra. Quan decideixen fer públic el seu descobriment, es troben amb una sorpresa: tothom, començant pels mitjans de comunicació, s'ho prenen com una broma.

Valoració: Adam McKay aprofita la premissa habitual del cinema de catàstrofes per fer una sagnant sàtira sobre la frivolitat de la societat moderna, la mediocritat dels mitjans i la tendència col·lectiva a l'autodestrucció. El repartiment, magnífic, inclou Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence, Cate Blanchett, Jonah Hill i Meryl Streep.

2012 (Netflix)

De què va: Un escriptor separat i en hores baixes s'emporta els seus fills a passar uns dies a Yellowstone i descobreix que un dels seus llacs s'ha assecat. En paral·lel, un científic constata que l'escalfament de l'eix de la Terra és a punt de provocar la fi del món tal i com el coneixem.

Valoració: Hi ha qui de Roland Emmerich prefereix "El dia de mañana", però a alguns "2012" ens sembla infinitament més eixelebrada, inversemblant i, en conseqüència, divertida. Les escenes de destrucció són apoteòsiques i el final té una lectura política molt punyent. Ideal per a una tarda de diumenge.

UN PUEBLO LLAMADO DANTE'S PEAK (Amazon Prime)

De què va: Un prestigiós vulcanòleg traumatitzat per la mort de la seva dona detecta una estranya activitat sísmica en un volcà dorment proper a Dante's Peak. Malgrat que hi ha evidències que el volcà s'està despertant, la resistència dels veïns a marxar del poble acaba abocant-los al desastre.

Valoració: Es va batre a taquilla amb "Volcano" i va guanyar. No és estrany, perquè si bé acumula uns quants clixés del gènere aguanta molt bé el pas del temps, té escenes d'impacte realment treballades i la parella formada per Pierce Brosnan i Linda Hamiltin funciona a la perfecció.

ETIQUETES:

Deixa un comentari