RÀDIO

Josep Cuní se sincera amb Jordi Basté: "Soc molt autoexigent i un error em consumeix"

"Soc el dubte en potes tot i la imatge de superb que tinc. Encara avui suo durant els primers minuts del programa", ha explicat el presentador

Josep Cuní se sincera a RAC1

El periodista Josep Cuní (70) ha passat pels micròfons d'El Món a RAC1 de Jordi Basté (58) que aquest dimecres ha fet un programa especial des de Lleida per commemorar el Dia Mundial de la Ràdio. El veterà presentador ha recordat els seus inicis a la ràdio. Cal recordar que Cuní va ser el primer presentador del matinal de Catalunya Ràdio l'any 1985 amb el nom de El matí de Josep Cuní, però la seva trajectòria és llarga i extensa.

A la televisió, també va presentar les tardes de TV3 amb La tarda és nostra (1994), així com els espais de prime time L'aventura quotidiana (1999-2001) i Coses que passen (2002-2004). Al 2004, Cuní va ser l'escollit per aixecar la franja matinal de TV3 amb el magazín Els matins que es va emetre amb gran èxit d'audiència fins al 2011, quan va fitxar per 8tv per conduir 8 al dia.

Al 2018, el comunicador va deixar la cadena del Grup Godó i va fitxar per la SER Catalunya on va fer el matinal Aquí, amb Josep Cuní. Actualment i des del setembre del 2022 condueix l'informatiu 24 horas de RNE per a tota Espanya. "Estic en una mena de ressorgiment de tornar a començar. He canviat d'idioma, de vida… Si puc treballar per a 47 milions per què m'he de limitar a 7 milions?", va assegurar Cuní en una entrevista recent a TV3.

Josep Cuní i Helena Garcia Melero a TV3

"Era un cap molt dur"

Aquest divendres, Basté i Cuní han recordat la seva etapa a Catalunya Ràdio durant els anys 80. "El Cuní va ser el meu primer cap de programes a Catalunya Ràdio. Va ser el millor perquè era una persona que escoltava la ràdio", ha assegurat Basté. "Era un cap dur però ho feia pel bé de l'antena", ha afegit abans de recordar una anècdota d'aquells anys.

"Un dia a la una de la matianda vaig fer un butlletí d'"aquella manera" i el Josep em va escoltar. L'endemà em va rebre al seu despatx de la ràdio i em va dir: 'Quin desastre vas fer ahir!'. Vaig pensar: 'Em fotran al carrer!'. Era molt exigent però gràcies a això hem arribat fins aquí", ha reconegut el de RAC1.

"Un error em capfica fins a consumir-me"

"Jo m'exigeixo molt a mi mateix. He viscut molt més per treballar que no pas per viure. Encara avui suo durant els primers minuts del programa", ha revelat Cuní. L'expresentador d'Els matins també ha assegurat que és molt competiu i que alguna vegada ha patit la síndrome de l'impostor. "Soc el dubte en potes tot i la imatge de superb que sé que tinc. Jo no voldria equivocar-me mai. Un error meu em capfica fins a consumir-me durant hores. No m'ho perdono", ha explicat.

Preguntat per si creu que ha arribat el moment de jubilar-se, Cuní ha assegurat que "notes petites coses que t'indiquen que s'acosta el moment de deixar-ho". "Amb el meu nivell d'autoexigència, això s'ha d'acabar, però ja veurem...", ha conclòs.

Escolta l'àudio aquí:

ETIQUETES:

Deixa un comentari