EVOLUCIÓ

El "Planta baixa" no millora i perd pistonada a les tardes de TV3

L'espai acumula una mitjana de 85.000 espectadors i un pobre 7,9% i se situa per sota dels espais d'Antena 3 i Telecinco

Agnès Marquès a "Planta baixa"

El Planta baixa, el magazín de tarda presentat per Agnès Marquès a TV3 va començar la temporada escurçant considerablement el seu horari. Així, si abans l'espai s'emetia de 16.45 a 20.15, aquest any només ho fa de 17.45 a 19.10. Un moviment que havia de servir per rellançar la franja que fins aleshores lideraven La 1 i Antena 3.

La cadena va decidir doblar l'emissió del Cuines fins a les 16.15h per intentar mantenir als seus fidels espectadors. Però el canvi ha repercutit negativament en la sèrie Com si fos ahir que ara s'acaba al voltant de les 16.55h i ha vist com ha perdut alguns dels seus seguidors. Fins aquest mes de novembre, la ficció acumula una mitjana del 15,4%, tres punts per sota del 18,4% que va aconseguir durant el mateix període de la temporada passada.

A partir de les 16.55, TV3 va apostar per mantenir la sèrie italiana El paradís de les senyores que havia liderat les tardes de l'estiu i que ara competeix amb La promesa de La 1 i Pecado original d'Antena 3. De moment, el canvi ha estat positiu i la sèrie s'ha situat líder de la seva franja amb un correcte 12,6% de mitjana i 146.000 espectadors, superant les ofertes de la competència.

Un 7,9% de mitjana

El punt dèbil de les tardes de TV3 ha estat el nou Planta baixa, molt més curt i amb uns continguts força dispersos que no ha aconseguit enganxar als espectadors. Amb una mitjana de 85.000 espectadors i un 7,9%, el programa s'ha vist superat pel magazín de Sonsoles Ónega a Antena 3 que s'ha situat líder amb una mitjana del 10,1%. Fins i tot el TardeAR d'Ana Rosa Quintana també ha superat a l'espai de TV3 amb un 8,1% de mitjana.

"Planta baixa"

Si ens fixem en la tendència de l'espai, l'evolució no està sent gaire favorable. El Planta baixa va aconseguir un 8,5% al setembre, un 7,6% a l'octubre i al novembre només acumula un 7,3%. El programa va fer el seu mínim històric el dia 4 d'octubre amb només 62.000 espectadors i un 6,0%. Amb un pressupost d'1.681.389 euros, l'espai té contracte signat fins al proper mes de juliol i no es preveuen canvis destacats fins passades les vacances de Nadal.

Cal recordar que l'espai que es va estrenar l'any 2019 de la mà de Ricard Ustrell, havia aconseguit disputar el lideratge a l'Al rojo vivo de García Ferreres a La Sexta. L'estiu del 2022, Ustrell va abandonar el PB per fer-se càrrec del Col·lapse a les nits dels dissabte i va cedir el testimoni a Agnès Marquès que va tornar de RAC1 per conduir la nova etapa del programa a la franja de tarda.

La temporada 2022-2023 Marquès va aconseguir una mitjana de 108.000 espectadors i un 9,3%, si bé la durada de l'espai era molt més llarga de 16.45 a 20.15h. El darrer any d'Ustrell al PB va reunir 115.000 espectadors i un bon 13,3%.

Llucià Ferrer lidera

Un altre dels canvis de la tarda ha estat el canvi de Atrapa'm si pots de Llucià Ferrer. El concurs que va deixar els vespres del cap de setmana per ocupar la franja que va de les 19.10 a les 20.15, s'ha situat líder amb una mitjana de 136.000 espectadors i un 11,6%. El concurs produit per The Mediapro, compta amb un pressupost de 2.698.952 euros i té assegurada la seva continuïtat.

Llucià Ferrer lidera la tarda a TV3

ETIQUETES:

Deixa un comentari