NOU ESPAI

La televisió valenciana À Punt, recupera al presentador del polèmic "Tómbola" de Canal 9 per reflotar la seva audiència

El periodista Ximo Rovira es farà càrrec de la franja de tarda amb el magazín "Som de Casa" que s'emetrà cada dia de 16.45 a 19.00h

Ximo Rovira, a la presentació de la nova temporada d'À Punt

À Punt, la televisió pública valenciana enceta nova etapa amb l'inici de la nova graella de la nova temporada que es va presentar aquest dimecres als estudis de la cadena a Burjassot. Amb el lema "Som de casa", la nova programació arrencarà el 9 d'octubre, Dia de la Comunitat Valenciana. La cadena que el govern de Ximo Puig va posar en marxa al 2018, succeïnt a l'extinta Canal 9, tancada pel govern del popular Alberto Fabra, el 26 de novembre del 2013, va aconseguir una audiència mitjana del 3,0% aquest mes de setembre.

Val a dir que l'envergadura i el pressupost d'À Punt queda molt lluny dels millors temps de Canal 9. Abans del seu tancament, la cadena acumulava un deute de 1.445 milions d'euros i tenia un pressupost de 154 milions d'euros i 1.700 treballadors. Al 2021, en canvi, À Punt només va tenir una dotació de 58 milions d'euros, que van ascendir a 70 milions per al 2022 i 70 milions més per aquest 2023.

La cara visible de l'etapa negre de Canal 9

Per mirar de rellançar aquestes dades, i coincidint amb el nou govern de PP i Vox a la Generalitat valenciana, la cadena ha fitxat a la cara més visible de Canal 9, com és Ximo Rovira (61). El conegut presentador del polèmic Tómbola (1997-2004), l'espai del cor que s'emetia en castellà i que va arrasar amb unes audiències superiors al 40%, va viure polèmiques sonades impròpies d'una televisió pública. Un fet que va coincidir amb la manipulació política del govern del popular Francisco Campos, com va ser el cas de l'accident del metro de València, i que va ensorrar la imatge de la televisió valenciana.

Ara, gairebé 20 anys del seu final, el seu icònic presentador, Ximo Rovira, tornarà per fer-se càrrec de les tardes amb el magazín Som de Casa que s'emetrà cada dia de 16.45 a 19.00h. Això sí, en aquesta ocasió ho farà en valencià. Per al director d'À Punt, Alfred Costa, amb aquest programa "hem recuperat un presentador veterà en la cadena, molt professional, com Ximo Rovira, que és de la casa i molt volgut per l'audiència".

L'Alqueria Blanca torna els diumenges

Una de les sèries de més èxit de Canal 9 va ser L'Alqueria blanca, una ficció que s'emetia els diumenges a la nit, ambientada en els anys 60 i que es va estrenar l'any 2007 amb un gran èxit d'audiència amb puntes del 30% de quota. Amb el retorn d'À Punt, la cadena va reprendre les gravacions de la sèrie que ja acumula més de 400 episodis. Tot i això, els nous responsables de la televisió, van decidir canviar la seva emissió setmanal i la van convertir en diària.

Un canvi que no va aconseguir repetir el 20% d'audiència mitjana que aconseguia a Canal 9 i es va moure amb una quota al voltant del 4,0% i el 7,0%. És per això, que a partir del proper diumenge 15 d'octubre, la sèrie estrenarà la setzena temporada tornant al prime time dels diumenges. Una nova temporada que comptarà amb nous personatges i una sintonia renovada.

ETIQUETES:

Deixa un comentari