PRESENTADOR

Toni Soler parla de l'èxit del "Polònia" i del seu futur a TV3: "Penso en la retirada"

"Ara no m'atreviria a fer un programa d'humor per a tota Espanya", ha reconegut el presentador de l'"Està passant"

Toni Soler a l'"Està passant"

Toni Soler (57) és un dels presentadors de més èxit de TV3. El seu gran salt a la fama va ser l'any 1997 amb el programa Malalts de tele, fins que l'any 2000 va fitxar per RAC1 per conduir el Minoria absoluta, que també és el nom de la seva productora. L'any 2006 va crear un dels formats de més èxit de la televisió com és el Polònia, però al juliol del 2011 va abandonar la direcció del programa.

"Jo m'estava avorrint. El Polònia anava molt sol i Minoria Absoluta, productora on treballo, també anava molt bé", va explicar Soler en una entrevista a Catalunya Ràdio. A partir del setembre del 2017 es va posar al capdavant de l'exitós informatiu satíric Està passant que fa de teloner al TN Vespre de Toni Cruanyes.

El programa acumula aquesta temporada una audiència mitjana de 229.000 espectadors i un 13,5%, per sota dels 280.000 (17,0%) del Pasapalabra d'Antena 3.

"Penso en la retirada"

Aquest dilluns, Soler ha passat pels micròfons d'El Món a RAC1 de Jordi Basté on ha analitzat la situació de l'humor a Catalunya i a Espanya. "Jo ja no tinc gaire a veure amb el contingut del Polònia", ha assegurat el presentador. "La meva relació amb el programa és resumeix a una conversa setmanal amb el director, Roger Rubio per revisar els guions i evitar algun incendi. La resta ho fan tot ells, és un equip molt consolidat que ja té 17 anys de vida", ha afegit.

Preguntat per la seva retirada, el de TV3 ha reconegut que "hi penso cada dia". "Soc molt addicte a les novetats.. Quan una cosa ja va bé em canso… tot i que a l"Està passant' m'ho passo molt bé, però ja són més de cinc anys", ha explicat. Soler també ha reconegut que se sent "fart" de les polèmiques que generen alguns dels gags dels seus programes: "Quina mandra, ja tinc una edat per segons què…".

Toni Soler a "Està passant"

"Ara no faria un programa a Espanya"

"Jo ara no m'atreviria a fer un programa d'humor per a tota Espanya", ha reconegut, tot recordant el fallit intent de fer un Polònia a Espanya. Va ser l'any 2005 amb Mire usté que es va emetre a Antena 3 i que només va durar dos mesos en antena. "Només anava bé a Catalunya", ha reconegut. "Nosaltres catalanegem bastant i la gent ho nota", ha afegit.

En aquest instant, l'exdirectora de TV3, Mònica Terribas, que participava de la conversa ha revelat el que li va dir un director general d'una cadena autonòmica quan ella els hi va oferir la sèrie Polseres vermelles perqué la dobléssin al castellà. "Em va dir: 'És que es nota molt que és catalana".

Cruanyes, Soler i Giró a l'"Està passant"

"La gent mira el Polònia per informar-se"

Soler també ha volgut deixar clar que tot i la gran influència del Polònia, que cada dijous segueix sent l'espai més vist de la nit, no és una programa per informar-se. "És un efecte indesitjat. La gràcia és que tens un telenotícies amb la informació i després mitja hora a la setmana d'exagerar-ho i posar-ho tot del revés. Ara, si la gent no es mira el TN i mira el Polònia per informar-se…"

El presentador també ha recordat els millors gags del programa, al costat del seu actual director Roger Rubio i ha revelat que algunes de les seves paròdies no agraden als seus protagonistes. "En Carles Puigdemont ens va deixar per escrit que no li agrada la seva imitació. La Laura Borràs també ho manifesta sovint a les xarxes socials", ha explicat Soler.

Escolta l'entrevista de Toni Soler i l'actual director del "Polònia"

ETIQUETES:

Deixa un comentari