POLÈMIC VÍDEO

"El Programa de Ana Rosa" surt en defensa de la infermera catalanòfoba: "Té raó, és una víctima"

El presentador Joaquín Prat i la majoria de tertulians critiquen l'exigència del català i defensen a la noia andalusa: "Té molta raó"

Joaquín Prat, surt en defensa de la infermera andalusa

El polèmic vídeo de TikTok d'unes infermeres de l'Hospital Vall d'Hebron que feien burla amb l'obligatorietat d'aprendre el nivell C1 de català ha arribat aquest divendres a El Programa de Ana Rosa de Telecinco. "Es traurà el C1 de català la meva mare perquè jo no", deia una de les noies provinent d'Andalusia, mentre una companya seva d'origen basc la deixava en evidència dient frases en català.

Joaquín Prat ha estat l'encarregat de conduir el magazín en absència d'Ana Rosa Quintana i ha explicat la notícia als espectadors durant la tertúlia política. A diferència de la indignació general expressada a Catalunya, Prat i la majoria dels seus col·laboradors s'han posat del costat de la noia andalusa.

El presentador ha començat reconeixent que "no eren les millors formes", tot i que ràpidament l'han replicat: "No són les millors formes, però en el fons té molta raó". Prat lluny de defensar el coneixement del català, ha defensat que "la llengua no pot ser un factor diferenciador ni excloent." "En un país on hi ha cooficialitat, una llengua no pot ser obligatòria per optar a un lloc a l'administració", ha afegit.

Joaquín Prat

"No mereix la que li està caient"

La periodista de 13TV, Isabel San Sebastián també s'ha mostrat molt crítica amb les crítiques i amenaces que hauria rebut la noia: "No mereix la que li està caient, ni que l'estiguin expedientant, censurant, assenyalant i amenaçant amb el seu nom…". I no s'ha quedat aquí: "Em sembla que quan hi ha una manca de personal sanitari tant a Catalunya com a Mallorca, que s'estigui impedint l'accés a determinats llocs perquè no es coneix el català em sembla un error".

Isabel San Sebastián

"És una discriminació envers els espanyols"

Un argument que també ha compartit la tertuliana Ketty Garat, que ha arribat a definir a Begoña Suárez (la infermera catalanòfoba) com una "víctima" que està patint "conseqüències desgraciades". Garat també ha criticat l'exigència de conèixer el català perquè "trenca la solidaritat entre territoris". "Per accedir a una farmàcia compta més tenir el gallec, el català o l'euskera que anys de pràctica i això no pot ser", ha afegit.

"Amb això, un gadità dirà que passa de Catalunya i que no exerceix allà", ha pronosticat abans de reivindicat el seu "dret" a treballar a Catalunya sense saber català. Una contundència que ha volgut matisar el presentador: "És cert que hi ha moltes persones que han tingut la voluntat d'aprendre'l i s'han tret el certificat".

"És una discriminació envers els espanyols que viuen en zones no es parla aquella llengua i que no poden treballar en l'administració i en moltes feines d'aquella comunitat", ha acabat espetant San Sebastián.

Ketty Garat

ETIQUETES:

Deixa un comentari