"El foraster" emociona amb un pescador de 89 anys: "El dia que no ho pugui fer, em moriré"

En Josep a "El foraster" (TV3)

Quim Masferrer va deixar a mitja Catalunya amb llàgrimes als ulls amb el testimoni d'un pescador de gairebé 90 anys

El Foraster de Quim Masferrer va visitar aquest dilluns el barri d'el Serrallo, el barri marítim de Tarragona. Hi viuen 1.150 habitants i els pescadors en són la seva essència, tot i que segons alerten podria ser la darrera generació que s'hi dedica. Com és habitual, l'espai va ser líder d'audiència amb un molt bon 22,4% de quota.

La Rosa, la secretària de la Confraria de Pescadors, la "mare" de tots els pescadors i que controla tot el que passa al port a través de fins a 38 càmeres, va avisar que cada vegada en són menys. Visiblement emocionada va alertar que si els governs no reaccionen i els ajuden, les noves generacions no n'agafarn el relleu.

En Josep de 89 anys emociona

De moment en Quim va conèixer a les quatre embarcacions que encara surten a pescar a alta mar cada nit amb elr etpe de tornar amb quilos de peix. però un dels moments més emotius va ser quan va conèixer a en Josep l'Hospitalero, que als seus 89 anys és el pescador de més edat i estimat del barri. Va començar a pescar amb només 8 anys i ara sempre que pot i la Guàrdia Civil no l'enxampa surt amb la seva barqueta a pescar algun peixet pel port.

"Aquesta barca té 68 anys, els meus pares ja eren pescadors. Jo estic jubilat, però continuo sortint a pescar… amb els prismàtics, per això, per si em veu la policia. El dia que no ho pugui fer, em moriré", va dir amb llàgrimes als ulls.

En Josep i en Quim a "El foraster"

Masferrer en sentir el relat d'en Josep va enviar un missatge a la policia espanyola: "Si mai us enganxa la Guàrdia Civil i us posa una multa, tranquil, entre tots la pagarem… No me'n puc estar, perdoneu-me, però ho haig de fer: 'Señores de la Guardia Civil, si me están viendo por la tele… a veure, amb la de coses que hi ha per perseguir, de veritat que heu d'anar a buscar les pessigolles al pobre Josep perquè pesca quatre peixets al port, que no fa cap mal a ningú? Òstia, m'ho dieu de veritat això? Feu-vos-ho mirar..".

I atenció perquè el final va ser apoteòsic: "Si us enganxen els hi dieu: 'Lo siento mucho, me he equivocado, no volverá a ocurrir'".

ETIQUETES:

Deixa un comentari