Andreu Buenafuente torna a TV3 amb l'estrena de "Quanta guerra!"

Andreu Buenafuente a "Quanta guerra!"

L'humorista descobreix la història del seu Mariano que va morir a la guerra als 19 anys: "M'havia d'aguantar per no plorar"

Aquest dimecres 14 de setembre, Andreu Buenafuente torna a TV3. Això sí, serà només per una nit amb motiu de l'estrena del primer programa de Quanta guerra!, presentat per Eloi Vila (Al cotxe!). Amb una durada de cinc episodis, el programa descobrirà la història dels avis de personatges famosos catalans durant la Guerra Civil. A banda de Buenafuente, també hi participaran Albert Om, Beth Rodergas, en Peyu i Natza Farré.

Aquest dilluns es va fer la presentació del nou format i Andreu Buenafuente va explicar com va anar la gravació. "Jo que sempre he fet riure m'havia d'aguantar les ganes de plorar, ha estat molt emocional tot el que hem viscut i representa molta gent."

Primer programa: L'avi Mariano   

Buenafuente no sabia pràcticament res del seu avi, ni en tenia cap foto, i ara se'l pot imaginar. Fer aquest viatge al costat d'Eloi Vila li ha permès conèixer l'avi.

L'avi Mariano era fuster i vivia en un dels barris més humils de Llorca, a Múrcia. Quan va esclatar la guerra tenia 18 anys, la nòvia embarassada i moltes ganes de canviar les coses. El gener del 1937, es va presentar voluntari per lluitar contra el feixisme sense saber que hauria de combatre en batalles duríssimes ni que aquesta decisió marcaria per sempre la vida de la seva família. Va morir als 19 anys. Per què hi va anar? I com va ser la seva guerra?  

 Així és "Quanta guerra"

A cada capítol, un dels cinc famosos mirarà enrere amb ganes de conèixer la peripècia vital dels seus avantpassats. L'aventura avança visitant trinxeres, refugis, camps de concentració, carrers bombardejats… Els espais reals que els avis van trepitjar i on és fàcil imaginar-se com es devien sentir.  

Al llarg dels recorreguts també apareixen documents, cartes, testimonis de companys de batalla, explicacions d'experts i records familiars que permeten documentar amb rigor tot el que va passar.  

Al final, el net aconsegueix descobrir en temps real i reviure la història del seu avi havent compartit amb el presentador i els espectadors moments divertits, revelacions inesperades i troballes molt emocionants. Cada història ajuda a conèixer un passat individual però, al final, serveix sobretot per fer un gran exercici de memòria col·lectiva.  

ETIQUETES:

Deixa un comentari