You are currently viewing <span>ALS TRIBUNALS</span> Mainat acusa a "Eufòria" de ser un plagi d'"Operación triunfo" i amenaça amb denunciar-los
Miki Núñez i Marta Torné a 'Eufòria' (TV3)

ALS TRIBUNALS Mainat acusa a "Eufòria" de ser un plagi d'"Operación triunfo" i amenaça amb denunciar-los

  • Post comments:1 Comment

El productor i creador del programa que va triomfar a TVE publica un dur comunicat contra la cadena i el seu "OT a la catalana"

L'èxit de programa Eufòria de TV3, segueix generant titulars. Aquest divendres 29 de juliol, el conegut productor català Josep Maria Mainat, ha fet públic un comunicat en què ha obert la porta a denunciar el talent musical presentat per Marta Torné i Miki Núñez. Segons l'ex de La Trinca, el format, seria un plagi d'Operación triunfo i que la productora Veranda TV (Merlí, Persona infiltrada) va adaptar.

Segons explica Mainat, la denúncia també està subscrita pel seu exsoci i cocreador d'OT, Toni Cruz. Mainat i Cruz van deixar la productora Gestmusic, l'any 2008 però segueixen en possessió de tots els drets del programa. Per tant, si les amenaces es compleixen, haurà de ser un jutge qui dirimeixi si els dos programes són un plagi i quines conseqüències se'n deriven.

El productor ha assenyalat a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i TV3: "Per evitar plagis i conflictes de Propietat Intelectual, TV3 i la CCMA sempre demana a les productores que acreditin l'originalitat dels formats que presenten, o que documentin que tenen legalment els drets per a produir-los."

Una de les frases més contundents ha estat aquesta: "El més fotut és que, la CCMA no tan sols no s'avergonyeix de patrocinar un plagi, sinó que se n'enorgulleix, felicita públicament a TV3 pel robatori i convida al MH President a celebrar-ho."

"OT a la catalana"

"Venut con a "L'Operación Triunfo Catalana", ens dol que ni TV3, on hem tingut grans èxits i que segur que deuen tenir el nostre telèfon, ni tampoc la CCMA, que tant s'hi miren quan els presentes un nou projecte, ens hagin preguntat si podien emetre una versió catalana d'OT.", ha afegit.

Per a Mainat no hi ha dubte: "Eufòria reprodueix fil per randa l'experiència, les mecàniques, els elements del format, l'escenografia, els personatges i la terminologia del nostre show, sense reconèixer la seva autoria i sense comptar amb el beneplàcit dels seus creadors originals."

"Què hem de fer, eh?", es pregunta Mainat. "Denunciar a TV3, que és la cadena on vam començar a fer televisió? Denunciar a la CCMA o al CAC que són organismes de la Generalitat?, ha afegit. "O bé denunciar a la productora del programa que s'han encegat amb l'èxit i ja s'estan creient que tot això s'ho han inventat ells?". El productor avisa que en tot cas "ho faran després de vacances".

No és la primera vegada

Aquesta noticia té 1 comentari

  1. jordi

    hi ara es donen compte? han vist que hi ha negoci i volen una part del pastis?

Deixa un comentari