RECTA FINAL La gala 9 d'"Eufòria" elimina al Joan i anuncia un concert al Palau Sant Jordi el 16 de juliol

El Joan i l'Edu a "Eufòria" (TV3)

La Mariona recupera la cadira de favorita i es converteix en la primera semifinalista

La novena gala d'Eufòria va començar molt forta. "Què feu el 16 de juliol? Esteu lliures?", va preguntar Marta Torné als 8 finalistes. "Doncs marqueu aquest dia en vermell perquè podem anunciar que hi haurà el concert d'Eufòria al Palau Sant Jordi de Barcelona".

Serà el 16 de juliol a les 21h amb actuacions dels 16 concursants del programa. Les entrades es posaran a la venda el proper dimarts 24 de maig a les 12h del migdia en aquest enllaç. Mentrestant, aquells que ho vulguin ja poden reservar la seva entrada anticipada.

Amb les semifinals i la final a l'horitzó, el talent musical de TV3 encara la recta final de la temporada amb el nom del primer semifinalista del programa: la Mariona. La favorita de la gala gaudeix d'immunitat extra. No podrà ser enviada a la zona de perill a la gala 10 i cantarà només a tall d'exhibició.

Una setmana més, el programa va ser líder d'audiència amb 300.000 espectadors i un 17,9% de quota (-1,4 punts que fa una setmana). Pel que fa als joves, l'èxit continua sent impressionant: en la franja d'edat entre 4 a 12 anys la quota va ser del 40% i entre 13-24 anys del 25,1%.

Les actuacions de la gala 9

  • La Scorpio va omplir l'escenari dins d'un taxi de Nova York amb un tema molt mogut, "Bang Bang", de Jessie J., Ariana Grande i Nicki Minaj. El jurat va comprar la seva actuació i la va salvar.

  • La Clàudia, recent repescada, va triomfar amb Lady Gaga i el seu "Hold my hand" i va aconseguir ser la primera favorita de la nit. "Ets un redescobriment", va dir Elena Gadel.

  • El Joan va tornar a fer un gran show amb "Sé que lluitaràs", adaptació al català de "World, hold on", de Kate Ryan. Però una setmana més, va acabar en zona de perill amb el vot negatiu de Gadel. "Hi ha hagut alguna cosa d'afinació i no m'he acabat d'enamorar".

  • L'Edu va defensar un tema que ja va cantar als càstings, "Bad habits", d'Ed Sheeran però tampoc va aconseguir els tres vots afirmatius del jurat. "M'ha donat la sensació que no estaves gaire còmode. Ens pot donar molt més. Estàs a la zona de perill", va dir el Lildami. "M'ha resultat una mica planera, jo també et poso en zona de perill", va afegir Gadel.

  • El Triquell, favorit de la gala 8, tenia un gran repte: intentar dur al seu terreny vocal tot un clàssic català com "El vent", de Raimon. I ho va aconseguir, amb el vot positiu dels tres membres del jurat, tot i no aconseguir revalidar la condició de favorit.

  • La Núria va fer un èxit cinematogràfic com "Tu pots canviar-ho tot (has de viure)", adaptació al català de "What a feeling", tema principal del film "Flashdance" amb gran èxit: "Jo ja et veig al Palau Sant Jordi", va dir Gadel, que juntament amb el Marc i el Lildami van donar-li el seu sí.

  • El Pedro va explicar com va viure la seva sortida de l'armari: "La meva mare em va deixar de parlar i el meu pare em va dir que jo ja no era el seu fill". Ara, feliç amb una vida plena va tornar a demostrar el seu art a l'escenari amb un dels grans hits de l'any, "Hentai", de Rosalía. "A cada gala creixes molt. Amb pocs gestos has creat una sensualitat màxima", va dir el jurat que també el va salvar.

  • La Mariona va posar-se en la pell de Beyoncé amb "Crazy in love" i va arrasar una nit més: "No tens límit", "Has brillat com les estrelles" o "És un sí com una catedral", van ser les paraules del jurat. I com no podia ser d'una altra manera, va prendre la cadira de favorita a la Clàudia. Així, la Mariona es va convertir en la primera semifinalista.

El VAR nomina al Pedro

Com ja va avisar el director musical del programa, Jordi Cubino, el llistó ha pujat i els errors es paguen cars. "Avui hauria nominat a cinc concursants per les seves segons veus". Però les paraules més dures van ser per al Pedro que va caure nominat per primera vegada: "No has entrat a fer la tornada quan tocava, és molt greu i t'haig d'enviar a la zona de perill", va dir el director musical, enmig de la cara de circumstàncies del noi.

Els coaches hi diuen la seva

Els coaches, Dani Anglès, Carol Rovira i Albert Sala, no van tenir cap dubte amb qui havien de salvar: "No contemplem en cap cas que deixi el programa i per això, salvem al Pedro!".

Les votacions

L'Edu amb un 75% dels vots va confirmar-se com un dels favorits i va deixar sense opcions al Joan, que amb un 25% dels suports, va haver de dir adéu al concurs. "Cada divendres és més dolorós. Volia dir-te que has representat al teu col·lectiu de manera meravellosa. Ja has guanyat, ara a currar molt!", va dir Gadel. "Ens veiem al Sant Jordi!", va respondre ell.

ETIQUETES:

Deixa un comentari