Eurovisió confirma que va canviar el vot de sis països per "irregularitats sense precedents"

Chanel, a la roda de premsa d'aquest dimarts

L'organització del festival no modifica el resultat de la final però acusa al jurat de Romania, Geòrgia, Polònia, San Marino, Montenegro i l'Azerbaidjan

L'organització d'Eurovisió 2022 ha confirmat aquest dijous que va substituir el vot del jurat de 6 països per les sospites que haurien pactat votar-se entre ells durant la segona semifinal. Es tracta de Romania, l'Azerbaidjan, Geòrgia, Montenegro, San Marino i Polònia.

En plena retransmissió de les votacions dels països participants, la Unió Europea de Radiofusió (UER), va enviar un comunicat anunciant que havia trobat certes irregularitats en els punts del jurat de sis països. Davant d'aquest fet, l'organització del Festival va decidir recalcular els vots d'aquests sis països per una estimació en base als resultats d'altres països amb registres de votacions similars.

Donada la gravetat dels fets, la UER va avisar: "Ens prenem molt seriosament qualsevol intent sospitós de manipular la votació a Eurovisió i tenim dret a eliminar aquests vots d'acord amb les Normes Oficials de Votació, independentment de si és probable que aquests vots influeixin en els resultats i/o el resultat de la votació".

Aquest dijous, la UER, ha confirmat les seves sospites: "Els resultats inicials suposen una irregularitat en el patró de votació del jurat d'una magnitud sense precedents".

Espanya es manté tercera

Si els resultats d'aquests sis països haguessin estat anul·lats del còmput final, Espanya hauria pogut passar de la tercera a la segona plaça. Però el comunicat del Festival, finalment ha confirmat la classificació de la final de Torí, que va donar la victòria a Ucraïna, seguida del Regne Unit i Espanya.

Polèmiques declaracions d'un presentador de la RAI

Aquest dimarts, RTVE va organitzar una roda de premsa amb la presència de Chanel per valorar el seu pas pel certamen i ha volgut treure ferro a l'afer de les votacions. "Segons la informació de què disposem, tot està en ordre. No està en joc la segona plaça per a Espanya. Ha guanyat Ucraïna", ha dit la responsable de la cadena pública.

On sí que han volgut entrat a fons, ha estat per respondre a les polèmiques paraules de Cristiano Malgioglio, presentador de la televisió italiana, RAI. El showman havia definit a la la cubano-catalana com "Una Jennifer Lopez de saldo" durant la nit de les votacions. Unes paraules que va haver de retirar en una entrevista posterior i que ha reiterat en un missatge de vídeo emès durant l'acte amb la premsa, l'italià ha enviat un missatge de mea culpa: "Mai va ser la meva intenció ofendre't. Et demano disculpes". Chanel, ha rebut les disculpes de bon grat: "A ningú li agrada que li diguin una cosa així. És un comentari desafortunat, però agraeixo les seves disculpes".

ETIQUETES:

Deixa un comentari