You are currently viewing <span>NOVA ERA</span> La CCMA cessa a Vicent Sanchis i aquest esclata a RAC1: "Diuen que m'han alliberat, com el Putin"
Vicent Sanchis, aquest dimarts a TV3

NOVA ERA La CCMA cessa a Vicent Sanchis i aquest esclata a RAC1: "Diuen que m'han alliberat, com el Putin"

El fins ara número dos de Sanchis, Sígfrid Gras assumirà les tasques de la cadena fins que s'aprovi el concurs públic abans del 30 de setembre

El nou Consell d'Administració de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), va aprovar aquest dimecres les bases del nou concurs que ha de servir per escollir al nou director de TV3. Però la notícia més rellevant va ser el cessament immediat de Vicent Sanchis i al fins ara Cap d'Informatius David Bassa, tot i que el segon seguirà a la cadena a l'arèa d'estratègia transmèdia.

La vacant de Cap d'Informatius l'ocuparà provisionalment Dani Bramon, responsable de les nits electorals de TV3, mentre que la plaça de Sanchis serà per al seu número dos, Sígfrid Gras. Poques hores després del relleu, Sanchis ha concedit una entrevista al programa de Jordi Basté a RAC1 on no s'ha mossegat la llengua. "Estic emprenyant perquè ara (la nova direcció de la CCMA) ens diuen que ens "han alliberat", com el que diu Putin quan "allibera" ciutats a Ucraïna. Crec que no ho han fet bé i crec que ho fan per revenja".

Programes en perill

Sobre la continuïtat de programes de producció externa, Sanchis ha descrit un futur negre: "Al maig ja no quedaran diners. Abans de l'estiu, els hauran d'aconseguir com sigui si volen renovar programes com el "Polònia", l'"Està passant" o el "FAQS". La graella dels diumenges fa plorar, no tenim res, després del "30 Minuts".

"El 59% del pressupost és per pagar les nòmines. És un model del 1983 i ara és molt difícil dir a la gent que ha d'anar a fora", ha afegit.

Com es triarà al nou director?

Els candidats que facin el pas, tindran temps fins al 13 de juny a les 14.00 hores i la decisió final haurà de ser resolta abans del 30 de setembre, coincidint amb l'inici de la nova temporada de tardor. Els aspirants hauran de complir una sèrie de requisits acadèmics, professionals i presentar el seu projecte. Una Comissió de Valoració amb sis experts escollits "per unanimitat" del consell de la CCMA els avaluarà i entrevistarà. Aquesta Comissió d'experts independents elevaran la seva tria al Consell de Govern, que serà qui tindrà l'última paraula.

Per tant, tot quedarà en mans de la nova direcció formada per tres membres del PSC, dos d'ERC i dos de Junts. Si l'acord no fos possible per unanimitat, un pacte a dues bandes ja seria suficient per tirar endavant l'elecció.

Llorach al CAC

L'expresidenta de la CCMA, Núria Llorach (de l'òrbita de Junts) i que va ser substituida per Rosa Romà (a proposta d'ERC), també ha estat reubicada aquest dimecres, com a secretaria general del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC).

Deixa un comentari