POLÈMICA Una tertuliana de Melero esclata en directe: "Que no tenim tertulians que parlin en català?"

Helena Garcia Melero

La col·laboradora Pilar Carracelas, retreu a TV3 la presència de veus castellanoparlants als programes de la cadena

Últim 'Tot es mou' de la setmana d'Helena Garcia Melero ben mogut. El programa de les tardes de TV3 d'aquest divendres, va viure una tensa conversa entre una tertuliana i la mateixa presentadora. El motiu? La decisió de tenir tertulians castellanoparlants. Un fet que passa a gairebé tots els espais de la cadena, des d''Els matins' al 'FAQS'.

En una jornada marcada per la sentència judicial que obligarà a fer el 25% de castellà a totes les escoles catalanes, Melero va plantejar el debat sobre el futur de la llengua. Entre les opinadores, Pilar Carracelas, no es va mossegar la llengua i no va dubtar en llançar un dur retret contra TV3.

Pilar Carracelas al 'Tot es mou' (TV3)

"Aquesta casa, TV3, ha de fer una autocrítica molt gran sobre l'ús del català. En aquest programa tenim molts col·laboradors que parlen en castellà que no troben l'incentiu a parlar en català i col·laboren en castellà. Com Cristina Fallaràs, no és una qüestió de noms i no tinc res personal contra aquesta gent", va començar dient la tertuliana.

"Però viuen a Madrid, són de Madrid!", va exclamar Melero. "Que no tenim col·laboradors a Madrid que parlin en català? O ens han de venir col·laboradors en castellà a ensenyar-nos com funciona Madrid?", va criticar Carracelas. "També els tenim eh! Ara de seguida anirem al nostre corresponsal, Albert Calatrava, que parla català", va insistir Melero. "Sí, ho sé, però jo també hauria fet malament si jo me'n vaig a casa pensant que no havia dit això", va afegir l'opinadora.

Albert Calatrava, corresponsal a Madrid i Melero (TV3)

La crítica de la tertuliana va anar més enllà i va apuntar a la desaparició del canal infantil i juvenil. "Tenim una TV que no fa dibuixos en català. Perquè es van 'petar' el 3xl i no van entrar a les xarxes que és on estan els joves". Els nens juguen en castellà a l'escola. Abans teníem 'Bola de drac', i tothom es fixava en Catalunya i érem un referent. TV3 hauria d'estar a les xarxes ajudant a tots els creadors de continguts en català", va apuntar Carracelas.

"Anem a Madrid i parlarem en català, crec", va tancar el tema Melero connectant amb el corresponsal de la cadena a la capital espanyola.

ETIQUETES:

Aquesta noticia té 1 comentari

  1. josep pujadas

    Ja era hora que algú ho digués d'una vegada!

Deixa un comentari