NOUS CANVIS 8TV suprimeix '8aldia', reformula la tarda i prepara un nou 'dating show' amb Miquel Serra

Albert Brosa a 'Directe! Catalunya' (8tv)

La cadena privada mira de competir amb el 'Tot es mou' d'Helena Garcia Melero, amb una taula d'anàlisi i connexions en directe

Per Marc Larroya

Nou moviment sobtat a la cadena privada 8tv, a partir d'aquest dilluns 10 de gener. A principis de novembre la nova televisió va anunciar el fitxatge del director d'Olot TV, Albert Brosa, com a director de continguts informatius. Brosa, va agafar el relleu de Marta Polo (directora de 8tv), al capdavant de '8 al dia', però les xifres d'audiència no han estat les esperades i s'ha decidit fer un canvi dràstic.

Albert Brosa a '8 al dia'

Un nou programa per a Miquel Serra

Segons va informar en exclusiva elmondelatele.cat, a partir d'aquest 10 de gener, la programació en directe de 8tv, començarà com fins ara amb 'Directe! Catalunya', a les 16.30h, però amb un canvi notori: Albert Brosa en serà el presentador, en substitució de Miquel Serra (el famós ex-reporter de 'Aquí hay tomate').

Tot i el seu sobtat adéu, el presentador continuarà vinculat a 8tv i la cadena ja prepara un nou format d'entreteniment per a l'ex de Tele 5 que s'estrenarà ben aviat. Es dirà 'Tu sí, tu no' i serà un espai per trobar parella, que molt probablement anirà a la franja de 21.30 a 22.30h, just quan Cuatro emet un programa molt semblant: 'First dates'. Aquest dilluns la cadena ja ha llançat el primer vídeo promocional:

Una tarda molt semblant a la de TV3

Les dades aconseguides fins ara per 'Directe! Catalunya', l'espai informatiu que s'emet de 16.30 a 18.30h, tampoc han estat gaire reeixides i a partir d'aquest dilluns, els espectadors no només veuran un canvi de cares. L'espai fins ara centrat en les connexions en directe pel territori, tindrà un to més de magazín, amb una taula de tertulians per analitzar les notícies del dia. Un estil que recorda al que ofereix TV3 a la mateixa hora, al 'Tot es mou' d'Helena Garcia Melero.

Tant és així que aquest dilluns, els dos espais han coincidit en una connexió des del mateix de directe a Montcada i Reixac, amb molt pocs minuts de diferència per parlar amb la seva alcaldessa.

Pel que fa al buit que deixarà '8aldia', de moment la cadena reemetrà les entrevistes de l'especial de 24 hores amb Bibiana Ballbè des de la Pala Paloma de Barcelona. Tot i el canvi, la marca '8aldia', no desapareixerà i la cadena recuperarà l'espai en ocasions especials. Serà el cas de dimarts 11 de gener, quan s'entrevistarà a l'ex del Pdecat, Àngels Chacón, que presentarà el seu nou partit. La franja prèvia a 'El Circ' de Frank Blanco, de 21.30 a 22.30h, aviat deixarà el to seriós per passar a ser "diferent, divertida i atrevida", segons va explicar el propi Brosa al seu darrer '8 al dia' diari.

Una llarga llista de damnificats

No fa ni sis mesos que va arrencar la nova etapa, 8tv. Un 30 d'agost, va iniciar la nova programació sota la propietat de l'empresari italià Nicola Pedrazzoli. Des d'aleshores la graella ha viscut canvis constants mes a mes. Entre els que ja han desaparegut hi ha programes com 'Opina Jove', '8 de notícies' o el 'PAM'. Altres han canviat d'horari, de franja i fins i tot d'idioma com és el cas del 'Rondeando', que en un principi es deia 'El Curubutio' i es feia en castellà. També va patir un canvi dràstic el 'Sexual revolution', d'Ares Teixidó que va passar de ser diari, a ara setmanal els diumenges a la nit.

Qui es manté inalterable és el 'Catalunya opina' de Carlos Fuentes, cada tarda de 18.30 a 20.45. Això sí, des de fa pocs dies es diu 'OPINACAT', per un problema de drets amb el nom.

ETIQUETES:

Deixa un comentari