El govern espanyol se salta l'acord amb Rufián: La quota de català no afectarà a Netflix, Amazon o HBO

Gabriel Rufián, a la roda de premsa al Congrés

Els republicans amenacen de vetar els pressupostos si no s'assegura que el català serà a totes les plataformes

Fa una setmana, Gabriel Rufián portaveu d'ERC al Congrés dels Diputats anunciava un acord amb el govern espanyol pel qual la nova Llei General de Comunicació Audiovisual, establiria una quota del 6% de contingut en llengües cooficials (català, basc o gallec) a les plataformes. Un projecte legislatiu que aquest dimarts s'ha aprovat al Consell de Ministres i que ha patit canvis substancials. Les quotes només seran obligatòries a les plataformes que tenen la seva seu a Espanya com Movistar +, Atresplayer, Mitele o Filmin. En canvi, les més populars com Netflix, Amazon Prime Video, Disney+ o HBO en quedarien al marge.

Al redactat de la llei tampoc hi ha rastre del finançament a TV3. Segons el text tot s'ho enduria Televisió Espanyola i no de manera compartida amb les televisions autonòmiques com previa l'acord.

Rufián amenaça però diu que "seguiran treballant"

En una compareixença extraordinària, el portaveu d'ERC Gabriel Rufián, ha advertit que, si no es rectifica la llei, no tindrà els seus vots i per tant, no serà aprovada. El republicà també ha amenaçat de tombar els pressupostos de l'Estat en la seva tramitació al Senat. Gabriel Rufián ha insistit que aquest tipus de multinacionals "no haurien de poder legislar". I que per això, faran "tot el possible per a millorar-ho, tenim eines i intentarem que així sigui". D'altra banda, ha recordat que el seu pacte amb l'Executiu és "un acord de mínims" i que el text ha de millorar-se al seu pas per les Corts. Tot i això, Rufián havia assegurat fa una setmana que l'acord afectava a "totes les plataformes".

Filmin: "Tenim el català per convicció i no per obligació"

El responsable de la plataforma Filmin, Jaume Ripoll, ha volgut reivindicar el seu paper en defensa del català. La plataforma compta amb un 18% del catàleg en català. "Uns per obligació, nosaltres per convicció", ha dit.

ETIQUETES:

Deixa un comentari