You are currently viewing <span>FORA DEL GRUP GODÓ</span> Pilar Rahola desapareix de RAC1 per la seva disputa amb La Vanguardia
Pilar Rahola al 'FAQS' (TV3)

FORA DEL GRUP GODÓ Pilar Rahola desapareix de RAC1 per la seva disputa amb La Vanguardia

Fonts de l'emissora confirmen que la periodista ja hauria estat informada formalment del seu acomiadament

Aquest dilluns, el programa més escoltat de la ràdio a Catalunya, 'El Món a RAC1' de Jordi Basté, ha estrenat la seva nova tertúlia amb Pablo Iglesias i Mònica Terribas. Els nous col·laboradors deixen enrere el conegut 'tallat party' que formava la tertúlia dels dilluns a l'emissora del Grup Godó: Pilar Rahola, Antonio Baños, Màrius Carol i Alejandro López-Fonta. De tots ells, només continua Carol. L'ex de la CUP, Antonio Baños es va acomiadar des de Twitter el passat 30 d'agost. "Aquesta temporada ja no seré al "tallat party", a la tertúlia d''El món a RAC1'. Una abraçada de tot cor als companys i equip i agraïment infinit a tots per aquests anys tan interessants", va escriure Baños, que va afegir que seguiria al programa dels caps de setmana de la mateixa emissora.

El debut de Pablo Iglesias i Mònica Terribas

L'exvicepresident del govern espanyol, Pablo Iglesias, s'ha estrenat als micròfons de can Basté revelant que no enyora la política. "M'he tret un enorme pes de sobre. Hi ha gent a qui la política li encanta, però no és el meu cas". Iglesias ha explicat que prefereix els debats a la ràdio als del Congrés: "Estan pensats perquè no s'hi debati res i sigui un pim, pam, pum on és difícil aprendre i raonar".

Molt s'havia especulat al voltant de la xifra que rebria Iglesias per participar a RAC1. Una quantitat que no ha estat revelada però que Basté ha volgut aclarir que cobrarà el mateix que la resta de tertulians. Iglesias ha fet broma dient que no li arribarà ni per pagar l'àtic que té a Barcelona, una informació falsa que s'havia publicat sobre l'exlíder de Podemos.

L'altre veu que ha fitxat Basté és la seva antiga rival a Catalunya Ràdio, Mònica Terribas. Tots dos van coincidir la temporada passada a TV3 amb el programa 'Nexes', tot i que no va aconseguir el recolzament de l'audiència. Però la principal incògnita és què passarà amb una de les veus més seguides i criticades a la vegada, com és la de Pilar Rahola. La periodista va ser acomiadada de La Vanguardia al maig, de forma inesperada i la relació entre el grup Godó i la periodista no passaria pel millor moment. Rahola no es va estalviar les crítiques al seus antics caps: "Sí. La Vanguardia no publicarà més articles meus. Sí. És per motius ideològics i polítics. No. No he acceptat les peticions de canviar els meus plantejaments, ni suavitzar-los. No. No és el primer intent de fer-me fora. Sí. La decisió ve de dalt de tot i més enllà", va escriure la periodista després de saber que no seguiria amb la seva columna diària. Però la periodista va rebre ofertes d'altres mitjans i Risto Mejide la va fitxar pel seu 'Todo es mentira'. Rahola també continua a TV3, dos cops a la setmana, al 'Tot es mou' de Melero i al 'FAQS', tot i que amb nous rivals.

La decisió de RAC1 amb Pilar Rahola

Segons ha pogut saber elmondelatele.cat, Rahola no tornarà al programa de Basté ni a cap programa de RAC1, com tampoc a cap mitjà del grup Godó, almenys de moment. L'emissora ja hauria comunicat formalment a la periodista que no tornarà a participar a les tertúlies per una 'decisió empresarial'. El motiu de la decisió, seria la denúncia interposada per Rahola contra La Vanguardia pel seu acomiadament anticipat al mes de maig, quan aquesta tindria contracte fins el 30 de juny. Els advocats del grup Godó, veurien incompatible mantenir una relació laboral amb la no retirada de la denúncia. Tot i que de moment ni l'emissora ni la periodista han volgut aclarir la situació, fonts de RAC1, afegeixen que fins que no s'aclareixi la disputa, Rahola no hi treballarà.

Deixa un comentari