La dràstica decisió de TV3 amb la graella d'estiu

'Bricoheroes' (TV3)

Les baixes xifres d'audiència i un expedient del CAC, obliga als responsables de la cadena a fer canvis

Un sol dia d'emissió de la programació d'estiu va ser suficient per als directius de TV3. Les pèssimes dades d'audiència obtingudes el dilluns 19 de juliol per alguns programes, va provocar un canvi sobtat a la graella prevista de la cadena. Segons les dades facilitades per Kantar i el gràfic elaborat per audienciesTVCat, la cadena pública va punxar sense els seus programes diaris en directe. Les vacances de 'Els matins' i 'Planta baixa', va fer que TV3 decidís apostar per la reemissió de l"Afers Exteriors'. Però la resposta de l'audiència va ser contundent: un 3,3% i només 16.000 espectadors. El concurs 'Atrapa'm si pots', va millorar una mica i va pujar fins a un 7,5% i 63.000 espectadors, però molt per sota dels més de 100.000 espectadors que aconsegueix Ustrell a la franja.

La situació no va ser gaire millor a la tarda, l'absència del 'Tot es mou', va fer que els espectadors deixessin sota mínims a les sèries 'Escola d'Infermeria' (que ja s'havia emès) i 'Hudson&Rex' (també emesa l'estiu anterior amb poc èxit). Un 6,5%, 3,6% i 4,5% per als capítols respectius, mentre 'Sálvame naranja' a Tele 5 feia un espectacular 20,7%. L'espai d'humor sense filtres d'en Peyu i en Jair Domínguez, 'Bricoheroes', tot i millorar l'herència rebuda, es van quedar amb un 8,7%, molt lluny de Tele 5 i Antena 3.

Image

Adéu al 'Bricoheroes'

Per mirar de reconduir la situació, TV3 ja ha pres decisions contundents. Desapareix 'Afers Exteriors' i emetrà les rodes informatives del 324 fins a les 12.40h. Dimarts 20 de juliol, va canviar la sèrie del gos 'Rex', pel futbol. Dimecres, també va decidir emetre el primer partit de pretemporada del Barça contra el Nàstic. De moment, si no hi ha cap canvi d'última hora, a partir de dijous tornaran els capítols de 'Hudson & Rex' contra l'imbatible 'Sálvame'. Menys sort han tingut els del 'Bricoheroes', que han vist com l'espai desapareix d'un dia per l'altre. Un expedient obert pel CAC per publicitat encoberta de l'espai, i que podria comportar importants multes econòmiques, ha forçat la direcció a optar per la seva retirada . Al seu lloc, una reemissió, el 'No tenim vergonya', un programa basat en l'arxiu dels 35 anys de TV3. Es dona la casualitat que feia dies, diversos dirigents de Ciutadans, com Inés Arrimadas havien criticat alguns dels seus gags. des de TV3, asseguren que la decisió es deu únicament a evitar una sanció del CAC.

Dilluns, TV3 està estudiant nous canvis a les tardes. Passar el concurs 'Atrapa'm si pots' a les 19,30h i retallar la sèrie del gos 'Rex'. Al lloc d'en Peyu i en Jair, un programa de repàs de la història dels 35 anys de la cadena. Una decisió que no sembla que hagi agradat gaire als seus presentadors.

ETIQUETES:

Deixa un comentari