Un plat agre, massa oli i mal de queixals: «Joc de Cartes» torna a la Vall d'Aran

El concurs de Marc Ribas visita per segona vegada la comarca pirinenca amb un feix d'esquetxos còmics

  • "Joc de Cartes" és el programa més vist dels dimecres a la nit, amb una audiència mitjana de 320.000 espectadors -
Publicat el 22 de gener de 2025 a les 12:55

La novena temporada de Joc de Cartes, el concurs de cuina amb més audiència de la televisió catalana, ha mostrat als televidents quins són els millors restaurants en ciutats de la talla de Gironael Penedès o Barcelona. El format presentat per Marc Ribas ha acumulat al llarg dels últims vuit episodis una mitjana de 320.000 espectadors, la primera opció per a l'audiència catalana els dimecres a la nit. Aquesta setmana el programa mostrarà de què són capaços els restaurants de la Vall d'Aran. Quatre restaurants d'aquesta comarca pirinenca competiran per ostentar el títol de millor restaurant d'alta muntanya

Les xarxes socials de 3Cat han fet ressò d'alguns dels esquetxos més destacats del programa d'aquesta setmana. Unes primeres pistes que indiquen que la visita de Ribas al Pirineu no el deixarà indiferent. La nova entrega de Joc de Cartes aplegarà plats massa freds pel gust dels concursants, agres per part d'altres i, fins i tot, alguns d'oliosos. Les valoracions iròniques dels contrincants i les ganyotes en assaborir les propostes dels quatre restaurants seran la tònica del programa d'aquest dimecres.

La primera parada de Ribas és a Vielha, la capital. El presentador i els concursants toparan amb La Bòveda Pizzeria, un restaurant de cuina italiana en què Sebas Perea experimenta amb la massa de les pizzes per crear fusions gastronòmiques amb tocs de cuina de muntanya. A la mateixa ciutat es troba Çò d'Oskar, a càrrec del restaurador Oskar Maruelos. De forma contrària a Perea, Maruelos se centra en la cuina més tradicional de la zona.

A tan sols tres quilòmetres de Vielha s'ubica Casau, un poble que compta amb una setantena d'habitants i el restaurant La Petite Bohème. Alex de Reina és el regent d'aquest local, que ofereix menjar casolà, pernil i vi. Una proposta culinària que xoca, també, amb la carta del Pirenaisan Bar. Denisse Dobla entaula plats de la cuina del sud-est asiàtic al seu local de Baqueira, als peus de la pista d'esquí.

Marc Ribas torna a la comarca del Pirineu després de sis anys. L'equip del programa es va traslladar per primer cop a la Vall d'Aran el 2019, a la gravació de la tercera temporada del concurs. TV3 va mostrar les qualitats culinàries del territori a través d'Er Occitan (Bossòst), BMAI (Baqueira), Casa Jimena i Eth Bistro (Vielha). El primer, a càrrec de Marcos Pedarròs, va ser escollit millor restaurant a mil metres d'alçada de la Vall d'Aran.