Les nits dels dimecres són per a la cuina i l'estratègia entre restauradors. Des que va arribar als televisors fa vuit anys, Joc de Cartes s'ha alçat dins de la graella de TV3 com un dels programes amb més audiència de Catalunya. L'última edició ha fet palès el lideratge del format respecte als seus competidors. El concurs presentat per Marc Ribas ha assolit els 318.000 televidents (18,5%), el màxim dins del prime time de la televisió en obert.
Tot i que la seva presència ha sigut la mateixa que del costum, la darrera entrega del programa s'ha caracteritzat per un tret destacable dins dels seus continguts. Ribas s'ha dirigit a tots els concursants amb unes paraules sobre l'ofici de la restauració i els ha etzibat que els seus restaurants no han estat a l'altura de les seves expectatives. Tot, en un programa en què l'equip de Joc de Cartes ha recorregut la ciutat de Barcelona per cercar el millor restaurant de tapes.
⚠️ Avís important: s’aconsella haver sopat abans de veure “Joc de cartes” 🤤 #JocDeCartes3Cat pic.twitter.com/7m8BDIDfFX
— 3Cat (@som3cat) January 15, 2025
El comentari de Ribas ha tingut lloc al moment final de la valoració dels restaurants i després de puntuar el concursant que ha obtingut la pitjor nota. Jonathan Muñoz, al capdavant del Punta Cana Higüey, s'esperava un suspens per part dels seus companys. "Em posaria un 4", ha expressat, tot aixecant la campana que descobria la seva puntuació total i la seva valoració desglossada. L'avaluació mitjana finalment ha sigut d'un 5,5; però amb la partida del menjar marcada al 4,8 de mitjana. La pitjor nota sobre els plats l'ha anotat Raquel Espada, del Tipo Tapa. "Em sembla que era un menjar pitjor que el de la Kate, que li havia posat un 4", explica fent-se referència a la seva companya, la propietària del Ziryab.
Fora de la taula, el concursant ha valorat positivament la nota de la seva contrincant perquè "és la veritat" i li serveix per adonar-se de "la realitat". Davant de tots els concursants, Ribas ha preguntat si es podria aprovar el Punta Cana Higüey només pel menjar". "No, no és aprovat", ha respost Kate Burton, que ha recordat que els concursants no volien "ni tastar els segons". Muñoz, quan no es trobava amb els seus companys, ha defensat l'estil de cuina del seu restaurant. "En Jairo no cuina malament", ha justificat, tot afegint que el treballador "únicament vol innovar, vol posar-hi coses".
En cloure la valoració de Punta Cana Hugüey, basat en la fusió de cuina catalana i caribenya, Marc Ribas ha pronunciat una avaluació final per a tots els concursants. "Per mi això és la meva vida", ha començat el presentador. "Un restaurant és una cosa molt seriosa en què hi ha els desitjos i la felicitat i l'experiència que espera algú quan va a un restaurant", ha inclòs, mentre explicava que el que ell ressalta és "aquesta capacitat de fer l'esforç". "Sincerament, no n'he vist, d'esforç", ha valorat Ribas, tot mirant els concursants. Ribas no ha desitjat sort als restauradors quan ha marxat, un costum que té programa rere programa.
Joc de Cartes visita la capital de Catalunya per vint-i-tresena vegada al llarg de les nou temporades del concurs. La primera vegada que ho va fer va ser per cercar el millor establiment amb cuina internacional, ara fa vuit anys. Des de llavors, Marc Ribas i el seu equip han visitat desenes d'establiments per distingir-los de l'àmplia oferta gastronòmica de la ciutat. Ho ha fet amb programes com El millor càtering de Barcelona, El millor restaurant mexicà o El millor restaurant mariner de la Barceloneta. El darrer cop que Ribas s'ha traslladat a Barcelona va ser per presenciar el millor establiment del Port Vell, un títol que ostenta El Brisa.