Marc Ribas, estupefacte al "Joc de cartes" de l'Empordà per un menjar en mal estat

El concurs de TV3 va viure un intens capítol que va visitar tres locals de la Bisbal d'Empordà, Peratallada i Sant Sadurní de l'Heura

Publicat el 29 d’agost de 2024 a les 10:02
Actualitzat el 29 d’agost de 2024 a les 11:09

TV3 va emetre el darrer episodi d'estiu del Joc de Cartes de Marc Ribas, que tornarà a la tardor amb la seva temporada regular. El concurs va liderar la nit amb una audiència excel·lent de 305.000 espectadors i un 23,4% de quota en un episodi que va fer parada a l'interior de l'Empordà. "Bons paisatges i bon menjar, què pot anar malament?", es preguntava Ribas a la promo del capítol.

El programa va començar la ruta a la Bisbal d'Empordà per descobrir el restaurant Tres Margarit, on Joan Cuenca i Sandra Ribas ofereixen una experiència gastronòmica amb unes vistes úniques dins d'un hotel. En canvi, els concursants van lamentar que la carta no era gaire extensa. "Això és per fer esdeveniments i pels estrangers", van sentenciar. El menjar també va passar sense pena ni glòria amb una nota de 5,5 i una mitjana de 6.

La segona parada va ser a Peratallada per conèixer El Borinot, un restaurant gestionat per la parella formada per Kirill Lukashevskiy i Araya Monroy. Aquest restaurant ofereix una fusió de cuines amb ingredients frescos i locals en un entorn medieval. El drama va començar quan els van repartir la carta dels plats que era extremadament extensa i en diversos idiomes. "Quin follón!", va deixar anar en Marc.

El menjar també va viure un gran contratemps per un foie massa cru i uns caragols "passats i llefiscosos". "Em pots explicar com feu el foie?", va demanar Ribas als restauradors. "El posem al bany maria durant 7 minuts", li van respondre des del local, mentre el Marc posava cara de circumstàncies fent evident que allò no es podia menjar. per tot plegat, el Borinot va obtenir una nota de 5 per al menjar i un 6 en el seu conjunt.

El tercer restaurant en discòrdia va ser Cal Carreter, a Sant Sadurní de l'Heura. Allà es van trobar amb Toni Rueda i la seva filla, Yasmina Rueda, propietaris d'un establiment que volia destacar per la seva cuina de xup-xup i els esmorzars de forquilla. Però només entrar al local, la resta de participants es van posar les mans al cap per la quantitat de brutícia que s'hi van trobar. "Hi ha teranyines".

Encara va ser pitjor quan van entrar a la cuina."El que hi ha aqui al terra no és normal", va dir la Sandra mentre destapàven un desaigue ple de brutícia.

Imatge de la cuina de Cal Carreter

El menjar, lluny de millorar la imatge del local, encara el va enfonsar més. Primer, uns musclos en mal estat. "Aquí n'hi ha algun que està mort i per això fa aquesta olor i és perillós", va dir el Marc estupefacte. A banda d'un servei caòtic, que va provocar riallades entre els concursants, els segons també van patir un error fatal. "Tinc un pèl de gamba al meu plat", va dir la Araya en veure que la seva cansalada contenia una guarnició curiosa.

Un tros de gamba a les costelles

Per tot plegat, el restaurant va suspendre amb una nota mitjana de 4,8. La cuina va obtenir una nota de 4 i el menjar un 4,5. Amb aquest panorama, la confrontació final va ser de les més intenses que es recorden. Els responsables de Cal Carreter van criticar durament als seus companys després del desastrós servei que havien ofert i això, va indignar a la resta. Quan va ser el seu torn, tampoc van acceptar les crítiques dels seus companys.

Els responsables de "Cal Carreter"

"Mira si ens hem trobat contaminació encreuada que en una cansalada hi havia bigotis de gamba". "Jo crec que deurien ser els guants de fer l'arròs...", li va responddre el Toni. "Òstia! Has agafat amb uns guants una cansalada després de fer un arròs? Mira, jo et dic una cosa al nostre equip tenim algú que és al·lèrgic als crustacis. Si fem això, tenim un xoc anafilàctic i ens n'hem d'anar a l'Hospital Trueta", va explicar el Marc visiblement molest i enfadat amb el concursant.

Finalment, els guanyadors de la nit van ser els propietaris del Tres Margarit a qui el Marc va puntuar amb un 7,6 i també va otorgar el plat estrella.